Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 29 жовтня 2012 р.

29.10.2012р. Б. / Кардинал Кох про стан міжконфесійного діалогу


Кардинал Курт Кох прокоментував нинішній стан діалогу з іншими християнськими конфесіями. Він окреслив найближчі перспективи діалогу с лютеранами та православними, а також прокоментував полеміку між традиціоналістами та модерністами всередині Католицької Церкви. 

 
Ієрарх зазначив, що спільна декларація, підписана представниками Католицької Церкви і лютеран в 1999 р. є великим кроком вперед в екуменічному діалозі. Тепер треба обговорити еклезіологічні результати цієї угоди. «Лютерани мають відмінне від католиків поняття Церкви», - нагадав глава Папської ради сприяння християнській єдності. За його словами, тут потрібно визначити, що для обох Церков є сутністю Церкви.


Кардинал Курт Кох переконаний, що Всеправославний Синод, який повинен незабаром відбутися, стане великим поштовхом у діалозі з цією християнської конфесією. Кардинал Кох нагадав, що зараз ведеться теологічний діалог з православними на теми колегіальності в Церкві та першості Наступника св. Петра.


Ватиканський ієрарх звернув увагу на суперечки, які ведуться на тему II Ватиканського собору між традиціоналістами та модерністами в Церкві. Ті й інші дивляться на нього як на своєрідний розрив у Церкві. У відповідь кардинал Кох нагадав слова Бенедикта ХVI, який підкреслив, що інтерпретація навчання Собору має відбуватися в контексті відновлення та наступності.



За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:      КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар