Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 3 жовтня 2012 р.

03.10.2012р. Б. / Депутати використовують Церкву для передвиборчої агітації



Кандидати в депутати в своїй передвиборчій кампанії використовують авторитет Церкви чи її представників для своїх політичних цілей. Про це заявив секретар Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви Владика Богдан (Дзюрах).
 
Він навів «найсвіжіший» приклад такого випадку, який днями стався на Львівщині. Там певний кандидат у депутати розповсюджував листівки з повідомленнями, що з його ініціативи організовується «екуменічна проща» до одного з найбільших паломницьких центрів у Галичині та подавав назви храмів, до яких слід звертатися у справі запису на цю прощу. 

«Після перевірки з нашого боку виявилося, що священики вказаного храму нічого не знають про цю «побожну ініціативу» кандидата і самі були здивовані, прочитавши назву свого храму у листівці. Отці запевнили нас, що не збираються таким чином вести своїх парафіян на цю прощу», – розповів секретар Синоду. 

Ще один випадок з використання стався на Тернопільщині. 

«Кандидат у депутати опублікував у своїй газеті переможців у різних номінаціях, невідомо ким і за якою процедурою встановлених: зліва і справа були фотографії високих церковних достойників, а між ними кандидат помістив фото себе... Не думаю, що наша Церква чи владики були дуже раді цим «паперовим» перемогам», – сказав владика Богдан. 

Він наголосив, що використання морального авторитету Церкви для власних політичних цілей є «негідним та не прикрашає жодного кандидата в депутати», бо виявляє глибоке нерозуміння з його боку специфічної ролі Церкви у суспільстві. 

«У діях деяких політичних сил і окремих політиків можна прочитати месидж, що все у світі можна продати чи купити. Але якщо нині кандидат у депутати купує голоси виборців, то де гарантія, що завтра він не продасть і свій власний голос та не змінить власну політичну позицію?», – риторично запитує Секретар Синоду УГКЦ. 

Він висловив переконання в тому, що якщо б кандидати мали що сказати людям, вони б не вдавалися до таких нечесних прийомів як використання адмінресурсу чи надужиття авторитету Церкви. Вони б просто приходили до людей, спілкувалися з ними щиро і відкрито. 

«Можливо, це – ідеал, але не недосяжний. А поки що наші теперішні претенденти на депутатський мандат переважно ховаються за фотографіями на бігбордах та за не завжди чесними методами своїх політтехнологів. І це не може не засмучувати...Хочеться вірити, що наш народ все-таки проявить свою мудрість і не продасть власну свободу і власну гідність за кількасот гривень", - підсумував він. 

Нагадаємо, голова Вінницької ОДА Микола Джига, який від Партії Регіонів балотується по Шаргородському округу до Верховної Ради України, нещодавно взяв участь у багатотисячному молебні Хресної Дороги в Шаргороді та подарував храму літургійний посуд. 

За матеріалами: Gazeta.ua 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар