Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 19 жовтня 2012 р.

19.10.2012р. Б. / Папа не підтримував «брехливу позицію РПЦ» у справі Пуссі Райот


Московська Патріархія намагається використати авторитет Папи Римського у справі зі скандальним панк-гуртом Pussy Riot. Після виступу в храмі Христа Спасителя учасниці гурту отримали тюремний строк. І після того, як Бенедикт XVI однозначно не схвалив танці в храмі, митрополит Іларіон вирішив, що Папа підтримує «позицію РПЦ» загалом. 
 
Навряд чи російський архиєрей повідомив Понтифіка про суд і вирок, однак саме так зрозуміють заявлену Патріархією «підтримку» російські ЗМІ і громадська думка. Отже, Папа не схвалює кримінальне переслідування людей за глупоту і не підтримує тих, хто це робить. 

Цитата з офіційного сайту Патріархату:
«Було порушено тему осквернення християнських святинь у різних країнах і, зокрема, актів вандалізму, що мали місце в Храмі Христа Спасителя. Папа Римський Бенедикт XVI висловив солідарність із позицією Російської Православної Церкви з цього питання і подив у зв'язку з реакцією ряду засобів масової інформації на ці події...» 

Очевидно, імідж Російської Православної Церкви серйозно постраждав внаслідок суду над Pussy Riot. Інакше навіщо обманом втягувати в цю справу Папу? 

Річард Павлов, Ратцінгер-Інформ

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар