Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 11 жовтня 2012 р.

11.10.2012р. Б. / Українські біблеїсти працюють над покращенням літургійних текстів



 
Зустріч Товариства Біблеїстів РКЦ в Україні відбулася 8-9 жовтня в Брюховичах неподалік Львова, у Вищій Духовної Семінарії Львівської архидієцезії.
 
Про це CREDO повідомив голова Товариства бр. Патрик Оліх OFM.

Серед питань, які порушувалися на зустрічі, було опрацювання фрагментів Святого Письма, що читаються підчас Меси. На думку біблеїстів, необхідно подати текст Біблії, легкий для сприйняття та зрозумілий сучасному слухачеві.

Раніше поодинокі люди чинили певні кроки для покращення літургійних текстів Писання, але це потрібно зробити організовано і якісно, - переконані біблеїсти.

Також біблеїсти хочуть опублікувати науково-популярний «Вступ до Святого Писання».

Українською мовою бракує підручників такого типу, - переконані вони. Потрібно також опрацювати технічні терміни біблеїстики та подати це в такому вигляді, щоб могло бути в нагоді як студентам вищих духовних закладів, так і звичайним вірянам.

Товариство Біблеїстів РКЦ в Україні планує створити школу поглибленого вивчення Святого Письма. За задумом, така школа могла би організовувати курси з вивчення Біблії у різних місцях України.

Крім того, Товариство опрацювало концепцію своєї інтернет-сторінки, де можна розповсюджувати матеріали, корисні для кращого розуміння натхнених книг.

Члени Товариства сподіваються, що Рік Віри, який розпочинається в Католицькій Церкві, принесе із собою відновлення біблейського руху в Україні, щоб всі могли черпати з джерел Божого одкровення потрібну духовну поживу для свого життя.

Нагадаємо, Товариство Біблеїстів Римо-Католицької Церкви в Україні було засноване цього року в Одесі. Під час нещодавньої зустрічі до Товариства долучилися нові знавці Святого Письма.

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар