Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 27 грудня 2011 р.

27.12.2011р. Б. / Близько 120 тис. паломників відсвяткували Різдво Христове у Вифлеємі

У дощову ніч з 24 на 25 грудня рекорднa за останні 10 років кількість паломників і туристів зібралися у Вифлеємі, щоб разом відсвяткувати Різдво Христове за григоріанським календарем.

У Палестині цьому дуже зраділи - тут упевнені, що урочистості наблизять їх до незалежності.
У Вифлеємі, як і в іншій частини Західного берега ріки Йордан, важкі часи почалися після того, як наприкінці 2000 спалахнуло палестинське повстання проти ізраїльської окупації. Оскільки останнім часом напруження дещо знизилося, люди перестали боятися сюди приїжджати: всі готелі міста були заброньовані задовго до святкових днів.

Увечері 24 грудня ізраїльські збройні сили, які контролюють рух в місто і з міста, повідомили, що приблизно 55 000 приїжджих, включаючи іноземців та арабських християн з Ізраїлю, прибули до Віфлеєму.

Палестинські чиновники у Вифлеємі кажуть, що разом з туристами, які вже перебували в місті, загальна кількість туристів і паломників становить 120 000 - і це приблизно на 30 відсотків більше, ніж торік, повідомляє AP.

Біля Базиліки Різдва Христового у натовпі можна бачити дуже багато мусульманських жінок із закритими обличчями, в оточенні їх сімей.

«Ми любимо ділити це свято з нашими християнськими братами, - каже 46-річний Амал Аяш, який приїхав на площу перед Базилікою Різдва Христового разом із своїми трьома дочками, чиї обличчя сховані за хіджабу - це палестинський свято, і ми любимо пріїжджати сюди і дивитися на торжество».

Сьогодні тільки приблизно третина жителів Вифлеєма є християнами, що відображає загальну тенденцію втечі християн з Близького Сходу, що стала актуальною в останнє десятиліття. Тільки 60 000 християн живуть на палестинських територіях, складаючи менше ніж 2 % населення,  за даними, які приводять палестинські відомства.

За матеріалами: www.catholic-media.org / Седмица.RU


Джерело:  Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар