Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 6 грудня 2011 р.

06.12.2011р. Б. / Глава УГКЦ відвідав Кіровоград

 

У Кіровограді Блаженніший Святослав перебував з 3 по 5 грудня.

 
Під час перебування з душпастирським візитом у Кіровограді місцеві греко-католики подарували Предстоятелю УГКЦ Святославу (Шевчуку) ікону Пресвятої Богородиці з дитятком Ісусом на руках - «Нев’янучий цвіт» та картину із зображенням міста. Дарунок Блаженнішому Святославу вручив о. Іван Третяк - декан Кіровоградський, настоятель парафіяльної каплички. 


«Ми будемо за вас молитися і підтримуватимемо у відповідальному служінні, - сказав о. Іван, вручаючи ікону. - Сьогодні особливо дякуємо Богові за щедрі дари для нашої Церкви в Кіровоградській області, за її відродження, за дар цієї парафіяльної спільноти». 


За словами священика, візит до Кіровограду Глави УГКЦ сприятиме згуртованості греко-католиків у місті та росту УГКЦ на теренах області. 


На Кіровоградщині нині мешкає кілька сотень греко-католиків, близько 200 осіб, які ідентифікують себе як вірні УГКЦ, проживають в самому Кіровограді. 


В області душпастирюють чотири священики. Вони опікуються 5 громадами – дві в Кіровограді, третя у селі Червоновершка Компаніївського району, де проживають люди, чиїх батьків колись переселили з Лемківщини під час операції «Вісла». Четверта, невеличка громада, зареєстрована у селі Володимірівка Знам’янського району і п’ята - у райцентрі Знам’янка. Там місцеві греко-католики сім років поспіль добивалися виділення земельної ділянки від влади, але завжди отримували негативну відповідь. 



За матеріалами: РІСУ 

Джерело:  КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар