Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 22 грудня 2011 р.

22.12.2011р. Б. / В УАПЦ спростовують заяву Київського Патріархату про зрив переговорів і збирають Архиєрейський Собор

16 грудня з благословення блаженнійшого Мефодія (Кудрякова), митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, преосвященний Володимир, єпископ Вишгородський і Подільський, вікарій Київської єпархії, очолив та провів планові збори духовенства Київської єпархії УАПЦ. На зборах піднімалося питання єдності Українського Православ’я у зв’язку з останніми церковними подіями. Було засвідчено волю і бажання вірних та духовенства до об’єднання з УПЦ МП та УПЦ КП. При цьому єпископ Володимир спростував заяву Київського Патріархату про те, що керівники УАПЦ «своїми діями втретє за останнє десятиліття зірвали процес об’єднання УПЦ КП та УАПЦ в єдину помісну Православну Церкву», повідомляє кореспондент "Релігії в Україні" з посиланням на Uaoc.net.

На зборах духовенства Київської єпархії УАПЦ наголос був поставлений на взаємному всепрощенні образ і заборон. Учасники події висловлювалися за євхаристійне єднання з УПЦ МП та УПЦ КП.

Єпископ Володимир спростував «Звернення Священного Синоду УПЦ КП до архієреїв, духовенства і віруючих УАПЦ щодо об’єднання» про те, що блаженніший Мефодій, Предстоятель УАПЦ та Голова комісії для ведення діалогу про об’єднання митрополит Галицький Андрій «своїми діями втретє за останнє десятиліття зірвали процес об’єднання УПЦ КП та УАПЦ в єдину помісну Православну Церкву».

Єпископ Володимир оповістив духовенство Київської єпархії, що Комісією вироблений спільний документ і поданий на розгляд Предстоятелів, де зазначається, що переговори про об’єднання без Московського Патріархату будуть не всезагальними; об’єднання треба робити досить обережно, не ображаючи духовенство та вірних; сторони, що об’єднуються, зберігають повністю свою адміністративно-канонічну структуру за прикладом РПЦ (Зарубіжної); відродження УАПЦ визнається з 1921 р., визнаються канонізації святих УАПЦ та УПЦ КП; хіротонії єпископів та священиків визнаються обома Церквами – як то визнано у Вселенській Патріархії (без досвячення чи пересвячення).

У документі про об’єднання також зафіксовано прохання до Предстоятелів Церков, щоб вони уневажнили взаємні образи та заборони, остаточно визначились з обох сторін про Предстоятельство.

Більш ніж дивним, на думку духовенства УАПЦ, є «Звернення Священного Синоду УПЦ КП до архієреїв, духовенства і віруючих УАПЦ щодо об’єднання». Якби не повідомлення про «Звернення» на офіційному сайті УПЦ КП про зрив переговорів, його можна було б назвати фальшивкою або ж провокацією, наголосив єпископ Володимир. Якщо ж звернення виголошується офіційно, то, на переконання єпископа Володимира, це може бути розцінено як заклик до війни, ворожнечі, нестабільності у суспільстві, небажання до об’єднання, ворожості до української держави та українського народу.


За кілька днів до зборів духовенства Київської єпархії преосвященний Герман, єпископ Чернівецький і Хотинський УАПЦ, дав коментар з приводу великого резонансу у ЗМІ, викликаного повідомленнями про зупинення на невизначений термін роботи комісій по діалогу УАПЦ з УПЦ КП.

«Я глибоко вражений коментарями прихильників Київського Патріархату на сайті УАПЦ, та в інших інтернет-виданнях, присвяченим повідомленню про припинення переговорного процесу між УАПЦ і УПЦ КП, - заявив єпископ Герман. - Ті, котрі ще вчора підписували заяву про те, що потрібно забути і простити одне одному колишні образи – сьогодні виливають тони багнюки на УАПЦ, нашого Предстоятеля і єпископат… Де Ваша, шановні, братська любов? Не так давно архієреї УПЦ КП приходили до нас на Архієрейський Собор, обнімали нас усіх, «солодко говорили і м’яко стелили», а сьогодні готові розтоптати і розіп’яти…Складається тверде враження, що як дехто ненавидів саме слово “Автокефалія” колись, так само ненавидить його і сьогодні. Нашу Церкву-Мученицю нищили вже не раз, але ми з Божою допомогою вистоїмо!»

Як повідомили у прес-службі Предстоятеля УАПЦ, у пятницю, 23 грудня, о 10.00 год. в приміщенні Патріархії УАПЦ міста Києва відбудеться чергове засіднаня Архиєрейського Собору Української Автокефальної Православної Церкви. Очікується присутність всіх архиєреїв цієї Церкви. На порядку денному вочевидь буде стояти питання виходу з кризи у стосунках між УАПЦ і УПЦ КП.


Джерело:  Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар