Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 23 грудня 2014 р.

23.12.2014р. Б. / «Мир в Україні через мир у родині»

мир в Україні через мир у родині
Таку акцію розпочинає Душпастирство Родин Кам’янець-Подільської дієцезії. 
 
Акція, до якої запрошують всі українські сім’ї, розпочнеться у свято Святого Сімейства, 28 грудня, та триватиме до 1 травня 2015 року. Урочисте завершення відбудеться під час Дієцезіяльного паломництва Родин до Летичівської Богородиці. 

Гаслом акції вибрали слова Матері Терези: «Що ви можете зробити для змінення миру в усьому світі? Ідіть додому і любіть свою сім’ю»

Мир тісно пов’язаний з нашим наверненням, – переконаний єпископ Радослав Змітровіч. – Війна – це не тільки проблема України, це проблема всього світу, адже є загроза ІІІ світової. Це тому що людство живе проти природи, приймає закони, які не згідні з природою. Смерть і розпуста стоять на першому місці, аборт вважається правом людини», – поділився своїми міркуваннями з CREDO голова Комісії Родин РКЦ в Україні. 

Акція «Мир в Україні через мир у родині» має три виміри: молитва, добрі вчинки та милостиня. 

Під час акції збиратимуться кошти для допомоги родинам, що опинилися в скрутній ситуації внаслідок війни, та для організації літніх реколекцій, у яких візьмуть участь сім’ї зі Східної України. 

Проте найважливіша умова акції – щодня робити щось для збереження миру у своїй родині та молитися за мир у сім’ї та в Україні. 

«Недостатньо лише давати гроші на АТО, – каже єпископ Радослав Змітровіч, – велике значення має також створення миру у родинах. Потрібно постаратися робити щось добре у своїй сім’ї, допомагати один одному, пробачати, прийняти всіх дітей, всі вагітності, виховати їх у любові. Атмосфера в родині впливає на країну. Тому що від сім’ї залежить якою буде доросла людина в суспільстві: доброю чи агресивною», – розповів CREDO єпископ Радослав Змітровіч.

Як долучитися до акції?
 
1 крок. Приклеїти наклейку акції на банку або скриньку, яка буде скарбничкою. 

2 крок. Щодня в молитві просити Бога про мир у своїй сім’ї та в Україні (молитва на вибір). 

3 крок. Намагатися щодня зробити щось для збереження миру в своїй сім’ї (не сваритися, перепросити, пробачити, зробити щось приємне, сказати щось добре, подякувати, обійняти, присвятити час тощо). 

4 крок. Щодня за кожне зроблене добро в намірі миру у родині – кинути у скарбничку якісь гроші. 

5 крок -  Зібрані гроші, які виражають твою турботу про мир в Україні через мир родині, принести в дарах під час Служби Божої 1 травня 2015 року на Паломництві Родин до Матері Божої Летичівської.  

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар