Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

12.12.2014р. Б. / Православний диякон Андрій Кураєв вважає, що Путін сакралізовує конфлікт з Україною і порівнює його з Муссоліні

Православний публіцист Андрій Кураєв у своєму блозі гостро розкритикував недавнє послання Путіна до Федеральних зборів РФ за агресивність, антиісторизм і фактичну сакралізацію війни проти України.

Диякон Кураєв звернув увагу, що Беніто Муссоліні 9 травня 1936 року дуже подібними словами, до тих, що ними звернувся Путін до Федеральних зборів РФ, проголосив створення Італійської імперії.

Прирівнюванням Херсонесу до Храмової Гори в Єрусалимі, Путін фактично признався у нерозумінні того, що таке православ’я, оскільки в православ’ї, як взагалом в християнстві не передбачається місце настільки унікальне, наскільки є унікальною Храмова Гора в юдаїзмі. На це диякон Кураєв звернув особливу увагу.

Кураєв також наголошує, що Херсонес ніколи не відігравав якоїсь ролі в російському православ’ї і та роль, яку йому старається приписати Путін, є абсурдною. Більше того, приписування Херсонесу, якоїсь визначної ролі є антиісторичним, оскільки на переконання Кураєва хрещення св. Володимира Великого в Херсонесі не більше як легенда.

У промові Путіна диякон Кураєв побачив ознаки майбутньої ескалації конфлікту проти України та його сакралізації.

«Те у якому контексті звернувся до корсунської легенди президент Росії, викликає віськово-політичну тривогу. І ось чому:
а) надання конфлікту іміджу і мотиву сакральної війни «за Єрусалим», «за Гріб Господній», «за купіль св. Володимира» веде до поглиблення конфлікту. Ми ж не за газ, ми ж за святе!!!
б) сакралізація війни приводить до тотальної героїзації своїх бойовиків і настільки ж тотальної демонізації ворогів. А це знову ж таки зовсім очевидна ескалація конфлікту. 
в) виправдання територіальних надбань і військових дій мотивом «багато віків тому це було нашою святинею» загрожує руйнуванню діалогу в усьому світі. У дуже багатьох народів є пам’ятні для них історичні місця, які сьогодні знаходяться за межами їхніх країн» - пише диякон Кураєв.

Джерело:    Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар