Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 7 грудня 2014 р.

07.12.2014р. Б. / В Україну приїде папський легат з нагоди 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля

Святіший Отець Франциск посилає до України свого легата - кардинала Кристофа Шенборна, Архиєпископа Відня, на святкування 10 грудня 25-річчя легалізації УГКЦ.

«Цим жестом Папа Франциск хоче висловити свою солідарність з українським народом, який сьогодні так страждає», – відзначив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Архиєрей розповів, що якраз цими днями минає 25 років відтоді, як відбулася історична зустріч святого Папи Івана Павла ІІ з тодішнім очільником Радянського Союзу Михайлом Горбачовим. Після цього наша Церква почала процес виходу з підпілля.

Глава УГКЦ наголосив, що візит кардинала Шенборна є важливий і знаменний. З одного боку, увесь християнський світ зможе відчути своє єднання з християнами України. А з іншого боку, – каже архиєрей, – папський легат зустрінеться з Президентом України, щоб обговорити сучасний стан державно-церковних стосунків в Україні, щоб пригадати момент свободи нашої Церкви, водночас визначити наступні кроки, які потрібно зробити з боку держави, аби життя Української Греко-Католицької Церкви в Українській вільній державі відповідало європейським і міжнародним стандартам і нормам.

Глава Церкви розповів, що в програмі візиту папського легата є кілька дуже цікавих подій. Зокрема, зустріч із Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій. Кардинал також відвідає людей, які втратили свої домівки через бойові дії на Сході України. Можливо, зустрінеться з пораненими солдатами.

Блаженніший Святослав відзначив, що важливим пунктом візиту буде участь його еміненції в нічних чуваннях, які відбуватимуться в Патріаршому соборі Воскресіння Христового 10 грудня від 19.00 до 21.15. Нічні чування проходитимуть під гаслом «Не бійся, тільки віруй». Вірні спільно молитимуться за Україну, за наш народ.

Немає коментарів:

Дописати коментар