Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

12.12.2014р. Б. / "Ми навчилися витирати сльози сильним, мужнім людям", - о. Любомир Яворський про капеланів, що служать в АТО

10 грудня у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві відбулися чування за перемогу добра в Україні. Синхронно в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові, у катедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії РКЦ в Одесі та каплиці Преображення Господнього УГКЦ у Маріуполі молилися вірні УГКЦ та інших конфесій, об’єднавшись у молитві. Ці міста єднало між собою «Живе.ТБ» за допомогою прямих включень.

У своєму коментарі Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, відзначив, що прямі включення під час чувань організовано спеціально цього дня, щоб «почути свідчення різних людей, які сьогодні переживають особливі життєві обставини».

У молитовних чуваннях взяв участь папський легат кардинал Кристоф Шенборн, Архиєпископ Відня, який цього дня перебуває в Києві з візитом з нагоди 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля, а також священики з різних храмів та монастирів по Україні.

Від Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України участь у молитві взяв о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту.

Молитовний вечір розпочав Блаженніший Святослав своїм пастирським словом.

Глава УГКЦ згадав у своїй промові, яку вирішальну роль відіграв святий Папа Іван Павло ІІ у визволенні нашої Церкви та її переходу з підпілля до легалізації.

«Сьогодні святий Папа є присутній між нами, - зазначив Блаженніший Святослав. – В особливий спосіб – через мощі, котрі почитаємо у Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Ми сьогодні дякуємо господу Богу за дар свободи, - звернувся Глава УГКЦ до молитовної спільноти. – Не бійся, тільки віруй: цими словами сьогодні молімося, чуваймо, ідімо вперед», - додав Блаженніший.

У Патріаршому соборі згадували та молилися за військовослужбовців, які захищають східні території України від загарбника, а також за тих священиків – воїнів Духа – які перебувають поруч з військовими та допомагають їм не втратити віру в Бога та віру в себе і в перемогу.

Отець Любомир Яворський поділився свідченням з усіма присутніми. «Ще завдовго до теперішніх подій, що відбуваються в Україні, ми як капелани вибрали собі кредо: завжди бути поруч, - каже о. Любомир. – Сьогодні ми намагаємося нести те кредо далі, коли ми є поруч з нашими військовими. Протягом останнього часу ми багато чого навчилися – ми навчилися молитися, - підкреслив священик. – Ми навчилися витирати сльози сильним, мужнім людям. Коли я роздавав вервиці, переді мною були тисячі рук: як кожен хотів мати ту вервицю. Сьогодні ми вчимо їх молитися», - каже отець.

Перший десяток вервиці вірні помолилися за військовослужбовців, що загинули в зоні АТО, захищаючи Батьківщину. Опісля присутні в соборі продовжили в перервах зі свідченями молилися вервицю, яку доповнювали включення з різних областей України, де зібралися вірні УГКЦ та інших українських конфесій, щоб свідчити Боже слово та присутність Христа у своєму житті.

Кардинал Крістоф (Шенборн) на завершення молитви виступив зі словом.

«Те, чим живе Україна сьогодні, має стати взірцем для інших країн світу, - сказав кардинал. – Проте передумовою для нас має стати те, що ми розділятимемо політику та церкву, - додав папський легат. – Мене вразило ще й те, що храм поруч Майдану став свого часу польовим шпиталем для поранених. Який це вражаючий образ церкви!» – підкреслив кардинал Шенборн.

«Папа вас любить і складає подяку Богові за вашу великодушність і жертвенну любов до Бога та своєї землі», - наостанок зачитав послання від Папи Франциска до українців кардинал Крістоф.

Блаженніший Святослав (Шевчук) подякував кардиналу за його присутність серед української молитовної громади, що зібралася в Патріаршому соборі. Кардинал уділив усім присутнім своє благословення.

Немає коментарів:

Дописати коментар