Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

19.12.2014р. Б. / Гомель: на ялинці має бути Віфлеємська зірка, а не радянська

Гомель ялинка
15 грудня 2014 р. в Гомелі (Білорусь) увімкнули святкову ілюмінацію і запалили головні ялинки міста.
 
З новинок в оформленні вулиць — «зоряне небо» з гірлянд довжиною в кількасот метрів на проспекті Перемоги. А головна новинка — величезна яскрава Віфлеємська зірка на 30‑метровій ялинці, встановленій на центральній площі міста. Цього року слідом за столицею та іншими містами Білорусі, після наради з головним художником міста, у Гомелі нарешті вирішили замінити радянську зірку символом християнського Різдва

Минулого року тільки в Гомелі й Вітебську голові ялинки були увінчані радянськими зірками — попри те, що від розпаду СССР минуло вже понад 20 років. Червона зірка зазвичай називається «марсовою зіркою», за ім’ям давньоримського бога війни Марса, тому використовується в армійській та державній символіці багатьох країн, також і тих, де правили військові диктатури. 

Віфлеємською зіркою цього року прикрасили також 3D-ялинки на площі Перемоги і Привокзальній площі у Гомелі. А радянська зірка залишилася на одній ялинці в місті — на площі Повстання. 

За матеріалами: katolik-gomel.by  

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар