Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 16 серпня 2014 р.

16.08.2014р. Б. / Греко-католицький капелан-погромник - вигадка російської пропаганди

"Ми маємо розуміти, що Патріарх Кирило керується інформацією з джерел російської пропаганди. Тому вигаданий персонаж: капелан УГКЦ, який у Слов’янську буцім-то увірвався під час богослужіння до храму "У"ПЦ, для нього є реальним." 

Так прокоментував слова Предстоятеля Російської Православної Церкви із його заклику до Предстоятелів помісних Православних Церков піднести свій голос на захист православних християн Східної України від «уніатів» і «розкольників» о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

"Я знаю священика, який здійснював душпастирське служіння при Національній гвардії. Військова частина Нацгвардії дислокувалася на той час в Ізюмі. У ході АТО вони зайшли у звільнене місто Слов’янськ. Греко-католицькому священику після звільнення міста громада запропонувала служити в місцевому храмі. Проте отець, проконсультувавшись з нашим департаментом, відмовився", – розповів о. Любомир.

Також о. Яворський пояснив, що слова Патріарха Кирила про насилля над ієреєм "У"ПЦ не відповідають дійсності. "Священика з церкви ніхто не виганяв – він утік сам, бо він підтримував терористів. Храм був наповнений боєприпасами. Священик УГКЦ до цієї церкви не заходив, а отже описаного в листі Патріарха Кирила інциденту не було", – наголосив військовий капелан.

Говорячи про мету таких дій з боку Предстоятеля РПЦ о. Любомир зазначив, що сьогодні в Україні поряд з військовим конфліктом зацікавлені сторони намагаються розпалити і релігійний. «Засвідчую, що наші священики ніколи не беруть до рук зброю та не вирушають на бойові завдання», – сказав відповідальний за військове капеланство.

На думку о. Яворського, глибинна причина такої поведінки представників РПЦ в тому, що Російська Православна Церква не вважає християн інших конфесій своїми братами. "Лише коли керівництво Церкви побачить в інших християнах своїх братів і сестер, тоді ми зможемо в мирі служити та йти назустріч одне одному", – сказав о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Департамент інформації УГКЦ

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар