Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 23 червня 2014 р.

23.06.2014р. Б. / Секретар Синоду Єпископів УГКЦ подякував європейцям за знаки солідарності, під час революції гідності

Секретар Синоду Єпископів УГКЦ подякував європейцям за знаки солідарності,під час революції гідностіДругого дня зустрічі генеральних секретарів Єпископських конференцій Європи у Страсбурзі, 20 червня 2014 року, її учасники знайомилися із європейськими інституціями та їх очільниками. Цього дня представник УГКЦ на цьому заході - владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, подякував Габрієлі Баттіані-Драгоні, заступнику Генерального Секретаря Ради Європи, за знаки солідарності, які український народ отримував з боку Ради Європи під час «революції гідності».

«Вдячний вам за таку підтримку, коли народ, ціною великих жертв, звільнявся від диктаторського режиму, як рівно ж – за чітку і рішучу поставу Ради Європи у питанні анексії Криму та збройної агресії на Сході України», - сказав він. Водночас єпископ висловив прохання до Ради Європи відслідковувати стан дотримання прав українського населення на території тимчасово окупованого Криму, в тому числі кримських татар. А також релігійних прав християнських спільнот півострова, зокрема римо- і греко-католицьких громад та інших Церков, присутніх на півострові. Натомість п. Габрієла запевнила, що Рада уважно слідкує за розвитком подій в Україні та на Кримському півострові. Вона додала, що Рада Європи і надалі підтримуватиме усі зусилля керівництва української держави спрямовані на відновлення миру та розбудови демократичного суспільства в Україні.

Також цього дня у своєму слові до керівників Парламентської Асамблеї Ради Європи владика Богдан висловив вдячність за підтримку цієї інституції зусиль українського народу в побудові нового майбутнього України. Водночас представник УГКЦ звернув увагу на небезпеку поширення пропаганди ненависті і агресії, яка спостерігається навколо подій в Україні, на необхідність щирого іспиту сумління на європейському рівні щодо трагічного балансу, який залишила після себе комуністична ідеологія. Він також поділився досвідом діяльності ВРЦіРо який, на думку доповідача, може послужити взірцем успішної міжконфесійної та міжрелігійної співпраці, гідним до наслідування в європейській практиці загалом. Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи, зі свого боку, підкреслила важливу роль ВРЦ у пошуках відновлення та запевнення тривалого миру в Україні. «Україна є і буде залишатися частиною нашої європейської сім’ї», - запевнила п. Брасьор. Вона також анонсувала візит Президента України та його виступ перед Пленарною Асамблеєю Ради Європи 26 червня 2014 року.

Учасники заходу також ознайомилися з діяльністю Європейського суду з прав людини. Суддя Вінсент Де Гаетано , розповів про структуру Суду, характер позовів, які розглядаються ним, а також навів статистичні дані за минулий рік, які наочно показують стан дотримання прав людини в країнах Європи,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ. 

Генеральні Секретарі Єпископських конференцій Європи зустрілися з Президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анне Брасьор (Anne Brasseur) та Генеральним Секретарем ПАРЄ Войцєхом Савіцкім (Wojciech Sawicki). Представники Католицької Церкви підняли різні питання, які стосуються прав людини, свободи совісті і релігії в Європі, ролі Церков і релігійних організацій в європейських суспільствах тощо. Звернули увагу, зокрема, на трагічні події в Україні, на ситуацію в Боснії-Герцеговині та Молдові, підкреслили необхідність гарантувати захист і промоцію на європейському континенті інституту сім’ї, базованій на біблійному об’явленню, заторкнули питання безробіття та пов’язаної з ним міграції, яка має вплив не лише на країни європейського Сходу, але і розвинених країн Західної Європи.

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар