Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 20 червня 2014 р.

20.06.2014р. Б. / Греко-католицькі капелани допомагають військовим бути відважними

колтун
У зоні АТО несуть служіння капелани УГКЦ з Донецького і Харківського екзархатів, також там є і душпастирі із Заходу України, які добровільно здійснюють своє служіння.
 
Як в мирний час, так і під час війни греко-католицькі священики були і є ревними ініціаторами душпастирського служіння військовим. «Ми й самі бачимо, яким необхідним є військовий капелан, котрий би духовно супроводжував військових. Адже їм потрібен священик, який допоміг би їм бути відважними, особливо тоді, коли життя знаходиться на межі», — сказав єпископ Михайло Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. 

«Теперішній час важливий для того, щоб зрозуміти, як священики і військовики одні одному потрібні. Склалася така ситуація, що промовляє про це. Священики кажуть, що смерть не страшна для тих, хто прагне свободи», — підсумував владика Михайло. 

За матеріалами: Департамент інформації УГКЦ 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар