Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 2 червня 2014 р.

02.06.2014р. Б. / У Криму "казакі" розгромили храм УПЦ КП і побили парафіянок

Сьогодні в селищі Перевальне у Криму до храму Покрови Пресвятої Богородиці Української православної церкви Київського патріархату вдерлася група озброєних осіб.

Як повідомляє прес-служба УПЦ КП, нападники були одягнені як "казакі". Вони потрощили внутрішнє облаштування храму та зайняли його, не допустивши настоятеля протоієрея Івана Катькала до звершення служби.

Коли прибув священик, погромники напали на нього, розбили автомобіль. На захист пастиря виступили парафіяни, які також постраждали від побиття нападниками. Зокрема побої отримала вагітна жінка та дочка отця Івана, хвора на церебральний параліч, зазначають в УПЦ КП.

"На всі звернення до російської поліції в Криму спочатку не було жодної відповіді. Лише через три години прибули поліцейські, які, однак, стали на сторону нападаючих. Як бандити-"казакі", так і поліцейські пояснювали свої дії тим, що "Київський патріархат веде антиросійську діяльність і таким не місце у російському Криму", – йдеться в повідомленні УПЦ КП.

На звернення керуючого єпархією архієпископа Климента російська влада Криму досі не відреагувала.

"Очевидно, що напад на Покровський храм у с. Перевальному є спланованою акцією. Адже напередодні, у суботу ввечері, до отця Івана Катькала додому приїздив священик Московського патріархату і вимагав добровільно "звільнити" храм, заявивши: "Це твої останні дні в Криму", – зазначають в УПЦ КП.

За інформацією Київського патріархату, також за останні дні у Криму безслідно зникли три активісти української громади.

У зв’язку з цим прес-центр Київської патріархії висловлює рішучий протест проти насильницьких дій, вчинених проти храму, духовенства і вірних Київського патріархату в Перевальному. УПЦ КП вимагає від російської влади в Криму покласти край утискам українських православних, а відповідальних осіб з числа нападників і поліцейських, які їм сприяють, притягнути до відповідальності.

УПЦ КП також висловлює протест проти тиску на громади Київського патріархату з боку духовенства Московського патріархату.

Джерела: http://tvi.ua

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар