Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 7 червня 2014 р.

07.06.2014р. Б. / Дніпропетровськ: замість Леніна – фонтан Небесної Сотні

фонтан у пам’ять Небесної Сотні
На дніпропетровській площі Героїв Майдану на місці пам'ятника Леніну планують спорудити меморіал загиблим під час революції.
 
Меморіал у вигляді басейнy-фонтану пропонує встановити переможець конкурсу «Пам'ятник Небесної сотні», проведеного дніпропетровською філією Спілки архітекторів України. 

На дні басейну напишуть імена загиблих під час протестів у січні-лютому 2014 року, а у воді буде відображатися небо, що символізуватиме зв'язок небесних воїнів із площею Героїв Майдану.
фонтан у пам’ять Небесної Сотні_
Автор проекту Всеволод Зарічний пропонує встановити на місці постаменту пам'ятника Леніна басейн висотою 40 сантиметрів і діаметром 15 метрів. 

Дно басейну зроблять з білого мармуру, а бічну частину – з чорного граніту. За словами скульптора, фонтан не буде призначено для купання. 

«Шар води буде всього пару міліметрів, адже її завдання – відображати небо, – пояснив Зарічний. – Філософія води демонструє швидкоплинність часу, а відображення неба – символ того, куди потрапляє людина після смерті». 

По колу всередині басейну будуть написані імена загиблих на Майдані. У нічний час доби імена підсвічуватимуться. 

Конструкція басейну також зручна для покладання квітів. Їх автор пропонує розміщувати по всьому колу, що додасть пам'ятнику вигляд традиційного українського вінка.
фонтан у пам’ять Небесної Сотні__
У лютому міська рада Дніпропетровська проголосувала за перейменування центральної площі Леніна на площу Героїв Майдану. Тоді ж мітингувальники повалили пам'ятник Володимиру Леніну на цій площі...
 
За матеріалами: gorod.dp.ua / Історична правда 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар