Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 9 травня 2013 р.

09.05.2013р. Б. / Польський єпископат РКЦ спільно з УГКЦ видасть листа з приводу річниці Волинської трагедії


україна польщаРимо-католицький єпископат Польщі вирішив спільно з УГКЦ підготувати листа з нагоди річниці Волинської трагедії. Таке рішення було ухвалене 2 травня під час зібрання дієцезіальних єпископів у Ченстохові.
 
З боку польського єпископату відповідальними за спільний з УГКЦ лист визначили: митрополита Люблінського Станіслава Будзика, Генерального секретаря Польської Єпископської Конференції, єпископа-помічника Гнєзненської архиєпархії Войцеха Поляка; голову Комітету для контактів з УГКЦ, Єпископа Замостя Мар’яна Роєка. 

«Ніщо не може оправдати братовбивства. Тому ми зобов’язані шукати правди про важке минуле та стати на дорогу, що веде до прощення та поєднання, яке дозволить нам глянути з довір’ям у майбутнє. Дороговказом для нас залишаються слова бл. Йоана Павла ІІ, сказані у Львові: «Щоб завдяки очищенню історичної пам’яті всі були готові ставити вище те, що об’єднує, аніж те, що розділяє, щоб разом будувати спільне майбутнє, сперте на взаємній пошані, братній спільноті і співпраці та щирій солідарності». Заохочуємо до молитви за жертв та про поєднання, особливо 11 липня», – зазначають польські єпископи у своєму офіційному комунікаті

У комунікаті також інформують про ювілей 1025-ліття Хрещення Київської Русі. З цієї нагоди у другій половині червня до Польщі приїде Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. Головною метою візиту будуть святкування ювілею з вірними УГКЦ. У програмі запланована також зустріч із архиєпископом Юзефом Міхаліком, Головою Польської Єпископської Конференції, та з членами Комітету для контактів з УГКЦ в Україні. 

Візит Предстоятеля УГКЦ відбудеться за два тижні до заходів з приводу 70-ї річниці Волинської трагедії. У зв’язку з цим заплановано спільні молитви за жертв тодішніх подій. 

Нагадаємо, раніше очільникам УГКЦ та РКЦ в Україні не вдалось дійти згоди щодо змісту запланованого спільного листа з приводу річниці Волинської трагедії. Єпископат РКЦ в Україні оголосив про видання власного листа з цього приводу. 

За матеріалами: Департамент інформації УГКЦ 

Джерело:    КРЕДО

1 коментар:

  1. З огляду на останні події у Польщі, щодо бажання деяких їхніх урядовців встановити пам'ятник "жертвам злочинів ОУН-УПА"... не знаю як, але я ледве стримався від написання свого коментаря з нагоди такої радості...

    р.Б. Леонід.

    ВідповістиВидалити