Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 22 травня 2013 р.

22.05.2013р. Б. / «Цей дім навчає іншої логіки, аніж дикий капіталізм»



Папа відвідав Дім Марії
 
Вчора увечері, 21 травня, Святіший Отець відвідав ватиканський притулок для вбогих, званий Домом Марії.
 
«Ви, убогі, – дар для Церкви! Ви показуєте нам, що любити Бога і ближнього – це цілком конкретна справа, і що в кожній людині можна побачити обличчя Бога. Ви є обличчям Ісуса», – сказав Папа. 

«Ми всі повинні віднайти значення дару, безкорисливості, солідарності, – говорив він. – Дикий капіталізм навчає логіки визиску за будь-яку ціну. Дати, аби отримати. Визиск, який не зважає на людину. А наслідки цього ми бачимо у кризі, яку нині переживаємо. Цей дім є місцем, яке вчить любові, є школою любові, яка навчає виходити назустріч кожній людині не заради зиску, а з любові». 

Папа Франциск нагадав, що ватиканський притулок існує вже 25 років. Його початки заклали двоє блаженних, Йоан Павло ІІ і Мати Тереза з Калькутти. То саме Місіонеркам Любові папа-поляк довірив опіку над убогими, які зголошуються до Ватикану. 

«Ви, любі сестри, разом з місіонерами любові та співпрацівниками, робите так, що любов Церкви до бідних стає видимою, – сказав Святіший Отець. – Завдяки вашому щоденному служінню ви стаєте, як каже псалом, рукою Бога, який заспокоює голод усіх живих істот. Упродовж усіх цих років – скільки ж то разів, немов милосердний самарянин, ви схилялися над потребуючим, дивилися йому в очі, подавали йому руку, щоби його підвести. Скільки ж то було звільнено від голоду завдяки вашій терпеливості й самовідданості! Скільки ран, зокрема духовних, ви перев’язали!» 

За матеріалами: Radiо Watykańskie 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар