Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 6 травня 2013 р.

06.05.2013р. Б. / Кому в Церкві не подобаються слова Папи Франциска?


Cпочатку новий Папа вразив світ своїми жестами, простотою і відкритістю, чим завоював серця, але зараз ситуація змінюється.
 
«Добрий і усміхнений» Франциск переходить до конкретних справ. І для декого це стає менше приємним, можливо, скоро добрі відгуки в пресі зовсім зникнуть.
 
Святіший Отець не перестає вражати, день за днем, даючи чудове свідчення того, як бути вбогим і люблячим християнином, а й тим часом частіше говорить на теми, які не приносять йому популярності. І йдеться зовсім не про ворожі до Церкви середовища, але про саму ж Церкву.
 
Франциск нещадно вказує на гріхи всередині нашої спільноти. Під час однієї з ранкових літургій у каплиці святої Марти Папа різко говорив про спокусу тріумфу «до якої не були стійкі навіть апостоли». «Господь вчить нас, що у житті не усе є магічне, що тріумфалізм не є християнським (...) Нехай Господь позбавить нас від тріумфальних фантазій», – застеріг Папа.
 
Ще сильніші слова прозвучали в листі до аргентинських єпископів: «Типовими хворобами Церкви є закритість у собі, вдивляння у себе, зосередженість на своїх проблемах (…) Це вид нарцисизму, який веде нас до духовної секуляризації, зсублімованого клерикалізму, а отже, не дозволяє нам досвідчити солодкої і зміцнюючої радості голошення Євангелії». У тому ж листі Папа Франциск закликав: «Нехай Господь звільнить нас від бажання робити собі макіяж з нашого єпископства через зовнішній блиск секуляризму, грошей і «клерикалізму на продаж». Нехай Діва Марія навчить нас смирення і тихої, але безстрашної праці, яка провадить до апостольської завзятості».
 
Через кілька днів Папа знову говорив різко, без анестезії: «І в християнських громадах є кар'єристи, вони роблять вигляд, що увійшли до неї, але це злодії і розбійники, які крадуть Ісусову славу». Він додав, що вони шукають «вигоди для себе».
 
Такими є лише деякі з багатьох минулотижневих сильних висловів Святішого Отця. Було б добре, якби всі ми взяли собі ці непрості слова до серця. Кожен з нас повинен приміряти їх до себе. Не думайте, що вони стосуються інших – єпископів, священиків, деяких абстрактних поганих католиків, але саме нас.
 
Якщо слухаючи слова Франциска, відчуємо деякий дискомфорт, це буде дуже добрий знак, що ці слова «достукались» до нас. Таку вже маємо природу, що не любить змін і не хоче поборювати свої гріхи і слабкості. Ключ до ефективних змін в Церкві є в серці кожного католика. Відгукнімось на виклик, який кидає нам Папа. Це може бути неприємним, але саме таке є життя християнина. І воно не має бути зручним, а має бути правдивим і згідним з Євангелієм. Папа сказав це дуже чітко: «Дорогою є тільки Ісус. Хтось з вас скаже: “Отче, то ти фундаменталіст”. Ні, це тільки те, що сказав Ісус: «Я – двері».

Пьотр Жилка

За матеріалами: http://www.deon.pl


Джерело:     Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар