Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 7 травня 2013 р.

07.05.2013р. Б. / День Швейцарської Гвардії у Ватикані


швейцарська гвардія
 
Щороку 6 травня новобранці Папської швейцарської гвардії складають присягу на вірність Святішому Отцю: «служити йому вірно, віддано і чесно».

Саме 6 травня у 1527 року відбулася битва гвардійців із 20 тисячним військом імператора Карла V. Захищаючи Папу Климента VII, 147 гвардійців віддали своє життя. Завдяки героїзму швейцарських солдатів Понтифік зумів сховатися у замку Святого Ангела і не потрапити в полон.

Серед 35-ти рекрутів, які цьогоріч складали присягу, 28 походять з німецькомовної частини Швейцарії, 6 з французької та 1 з італійської. 

У понеділок, 6 травня, кардинал Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Апостольської Столиці, відслужив Службу Божу у ватиканській базиліці Святого Петра, на якій були присутні гвардійці, їхні родичі та друзі, опісля відбулося вшанування пам’яті полеглих. Опівдні гвардійців та їхніх рідних в Климентинському залі Апостольського палацу прийняв Папа Франциск.

На урочистості присяги у Ватикані були присутні деякі кардинали, представники Римської Курії і численні гості. Спеціально на урочистість до Ватикану прибув президент Швейцарії Улі Маурер. 

Цікаві факти про особливості служби у Швейцарській гвардії, її історію та форму гвардійців читайте тут


За матеріалами: katolik.ru / Радіо Ватикан 

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар