Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 4 травня 2013 р.

04.05.2013р. Б. / Папа Франциск: Голодомор – один із найбільших геноцидів ХХ століття


Кардинал Хорхе Маріо Берґольйо
 
«Люди, які зазнали різанини і гоніння – як під час трьох найбільших геноцидів минулого століття вірмени, євреї та українці – боролися за свою свободу».
 
Про це сказав Хорхе Маріо Берґольйо – нинішній Папа Римський Франциск – у виданій 2010 року книзі «Про небеса і про землю». 

«У той час Османська імперія була могутньою, ішла світова війна, і світ дивився в інший бік», - написав тоді майбутній Папа в розділі «Про Голокост». 

У розділі «Про релігії» Папа Франциск зазначив, що в ХХ ст. великі держави зрівняли з землею міста і села, бо уявили себе Богом. 

«Турки вчинили це стосовно вірмен, німці - щодо євреїв, російські комуністи - щодо українців», - зазначив майбутній Папа. 

У розділі «Про комунізм і капіталізм» Хорхе Маріо Берґольйо зазначав: «Якщо людина, мріючи про рай, не бореться за свої права, вона дійсно перебуває під владою опіуму. Люди, які зазнали різанини і гоніння – як під час трьох найбільших геноцидів минулого століття вірмени, євреї та українці – боролися за свою свободу». 

За матеріалами: Історична правда 

Джерело:    КРЕДО

1 коментар:

  1. ...«Турки вчинили це стосовно вірмен, німці - щодо євреїв, російські комуністи - щодо українців», - зазначив майбутній Папа...

    Попри те, що "Господь не зважає на особи", я вирішив не критикувати Папу, а всього лиш замінив одне слово у цьому тексті "сталінські" на "російські", оскільки сам зміст тексту визначає народи - відповідальні за ті геноциди, а не особи, бо тоді називалося б очільників тих народів...

    р.Б. Леонід.

    ВідповістиВидалити