Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 20 травня 2012 р.

20.05.2012р. Б. / «Свято народів 2012» у Римі

У неділю 20 травня 2012 року в Римі проходить традиційне «Свято Народів» – день духовності і культури католицьких етнічних громад Вічного Міста, в якому беруть активну участь також і українці.
 
«Свято Народів», організаторами якого є священики-місіонери Чину Отців Скалабрініанів у співпраці з відділами «Карітас» та «Мігрантес» вікаріату Римської дієцезії та з іншими католицькими і громадськими організаціями міста, відбувається вже 21-й раз. Метою таких заходів є дати можливість різним групам іммігрантів, що проживають у Римі, представити свої культурні надбання, світогляд свого народу, багатство його творчості, особливості побуту, створити простір діалогу між різними культурами і традиціями, запропонувати правильний погляд на мігрантів і їхні проблеми. Це нагода для зустрічі та діалогу всіх організованих іноземних католицьких громад, яких тут нараховується понад 150, даючи також нагоду церковним структурам уважніше ставитись до явища еміграції.
 
Програма свята, яке цього року проходить під гаслом „Гостинність – це свято народів”, розпочалась на площі Святого Івана на Латерані о 9.00 місцевого часу відкриттям 25-ти етнокультурних стендів. До полудня на площі надавалась інформація про різні правові ситуації, які стосуються емігрантів, а о 12.00 в базиліці св. Івана на Латерані розпочнеться відправа Божественної Літургії, яку очолить преосвященний Ґуеріно де Тора, єпископ-помічник Римської дієцезії.
 
Пополудні передбачений концерт, під час якого етнічні групи представлять свої народні пісні й танці. У святі беруть участь представники Латинської та Центральної Америки, Африки, Азії та Європи. Як вже стало доброю традицією, численною є участь українців.


Джерело: Радіо Ватикан
фото www.chiesaucraina.it/

Немає коментарів:

Дописати коментар