Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 17 травня 2012 р.

17.05.2012р. Б. / 70-річчя священства відзначив найстарший священик Василіянського Чину

Враз зі мною Господеві
Заспівайте славень —
Священства так оспіваймо
Історичний травень.
Благодать злила роками,
Серед бур воєнних,
По широкім Божім світі
Струї ласк безмежних.
Заспівайте та й згадайте
Мене перед Богом,
За змарновані дари,
Щоб не мучив сором.

  
о. Доротей Шимчій, ЧСВВ

70-річчя свого священства у Бучацькому монастирі отців Василіян 14 травня 2012 р.Б. відзначив о. Доротей Шимчій — найстарший священик Василіянського Чину.

70 років тому, 14 травня 1942 року Владика Вартоломей Дудаш висвятив вісьмох  василіян у Празі, Чехія. Один з них, о. Доротей — особистість непересічна, належав до таких священиків, яких не треба було вмовляти чи переконувати для служіння там, де найважче. Україна (6 років), Бразилія (14 років), Аргентина (22 роки), Парагвай (2 роки), Італія (7 років), Україна (19 років) — ось країни самовідданої праці ювіляра, як директора школи, як магістра новіціяту, як протоігумена, як духівника і викладача семінарії. Добрий Господь через отця Доротея завжди показував свою силу, що виявлялася у його жертовному служінні. З-під його пера побачили світ 18 книг. Близько 2000 проповідей, понад 50 місій і реколекцій, більше 2000 конференцій — ось результат діяльності великого подвижника, як сіяча Божого Слова.

Доброта, ясність розуму, виняткова пам’ять, широка ерудиція, комунікабельність і тепер притягають людей та молодь до отця Доротея. Надзвичайно цінується кожна його порада і особливим є щоденне Апостольське благословення, яке уділяється отцем після вервиці.

З ювілеєм найстаршого василіянина вітала монаша спільнота, вчителі та учні колегіуму ім. св. Йосафата, парафіяни. Лист-привітання передав також протоігумен о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ. Зворушений ювіляр дякував Богові у цей особливий для нього день за ласку довголіття, за покликання до монашества, до священства, закликав до активної християнської позиції, до голошення Христа словом і життям.

о.Йоаким Ковальчук, ЧСВВ

Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар