Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 5 липня 2015 р.

05.07.2015р. Б. / Єпископ Шнейдер про кризу в Церкві: «Зараз немає часу для лінивців. Ми потребуємо воїнів для Христа»

Нещодавно у світ вийшла книга «Найкращий варіант для сім'ї – 100 запитань та відповідей, які стосуються Синоду», написана Атаназієм Шнейдером, єпископом Астани (Казахстан) у співавторстві із єпископом Санта Рози Робертом Вазою та Архиєпископом Парайби (Бразилія) Альдо де Цілло Паґотто. У книзі розглядаються заплутані питання пов’язані із майбутнім Синодом з питань сім'ї.

Презентуючи книгу, владика Шнейдер сказав, що метою авторів було створити, свого роду, путівник по науці Католицької Церкви про шлюб та сім'ю та чітко і доступно пояснити вірним такі важливі істини як сім'я і шлюб.

Автор наголосив, що існуючий майже глобальний антихристиянський устрій прямо атакує Божественний устрій шлюбу, людської сексуальності та пропагує розлучення, так звані, громадянські шлюби і гомосексуальний спосіб життя. «З цієї причини, - зауважив владика Шнейдер, - ця книга покликана, за допомогою науки Учительського Уряду Церкви, представити і об’єктивно довести помилковість усіх цих явищ.».

Говорячи про спірні питання, які виникли під час минулорічного Надзвичайного Синоду з питань сім'ї щодо дозволу людям, розлученим цивільно, приймати Причастя та «узаконення» гомосексуальних схильностей, єпископ ствердив, що ці питання взагалі не підлягають обговоренню, бо на них є чітка відповідь Учительського Уряду Церкви. Автор додав, що вони подібні до того, якби обговорювати, чи Ісус є Богом чи ні. Він також суворо засудив гріховність і незаконність усиновлення дітей гомосексуальними парами.

Нещодавній референдум в Ірландії владика Шнейдер назвав індикатором, який показує на скільки вірні та духовенство Католицької Церкви пов`язли у нео-комуністичній гендерній ідеології. Єпископ зазначив, що маси людей, а також немало духовенства, слідує за духом світу, висловлюючи свою політкоректність.

«Новітня історія Європи показує наскільки швидко маси приймають такі нелюдські ідеології, як: фашизм, націонал-соціалізм та радянський комунізм. Проте, в наш час ми знаходимо значно більше підтримки правлячої ідеології серед духовенства, аніж в попередні періоди», - зауважив автор. «Це знак великої кризи віри у Церкві, - продовжив владика Шнейдер, -  З іншого боку, тепер також є шанс для всіх, хто залишився вірним своїм обітницям Хрещення, хто залишився вірним вірі апостолів і святих, визнавати і захищати віру. Тепер не є час для сну лінощів, але час для добрих воїнів Христа (2 Тим 2, 3) Наша битва є духовною битвою, битвою за віру з любов'ю (Еф. 4, 15).

Єпископ Шнейдер назвав існуючу ситуацію із вірою у Церкві четвертою великою кризою Церкви. Однак, на відміну від інших криз, скажімо, аріанства, яке заперечувало божественність Христа, нинішня криза торкається усіх аспектів життя Церкви.

«Католики повинні багато і ревно молитися, щоб єпископи могли бути захищеними від спокуси пристосуватися до світу, і таким чином, щоб вони могли бути підсилені в їхній апостольської сміливості визнати свою віру», - підбив підсумки  єпископ Шнайдер.

Немає коментарів:

Дописати коментар