Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 17 січня 2014 р.

17.01.2014р. Б. / У Тернополі понівечили статую Богородиці

IMG_2551
У ніч з 15 на 16 січня біля храму святого Василія Великого (УГКЦ) у Тернополі невідомі понівечили фігуру Матері Божої. Припускають, що хуліганів, які пошкодили обличчя Богородиці, було кілька, бо сягнути такої висоти без драбини чи сторонньої допомоги — неможливо.
 
«Такого, за моєї пам'яті, в Тернополі ще не було і ми шоковані цією подією, – каже настоятель храму о. Степан Левчик. — На ніч фірта до каплиці закривалася на замок, однак його зламали. Виглядає, що злодій хотів повалити фігуру та, слава Богу, вона була добре закріплена. Скоріш за все обличчя пошкодив молотком, а монумент обкидав брудом». 

Пошкодження виявила одна з парафіянок церкви вранці. Люди, які прислуговують, відразу звернулись до міліції. На місці працювала слідчо-оперативна група, наразі правохоронці з'ясовують всі деталі інциденту, опитують свідків, і звертаються до тернополян, хто був можливим очевидцем події, відгукнутись. 

Капличка поблизу храму зведена у 2007 році. Фігура Матері Божої має вистоту більш як 3 метри, виготовлена під замовлення з гіпсу. 


За матеріалами: tze.org.ua 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар