Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 10 січня 2014 р.

10.01.2014р. Б. / Кирило закликав Україну до єдності, Філарет - до незалежності від Москви


Росія, Україна і Білорусь повинні зберігати єдину Церкву, - закликав глава РПЦ патріарх Кірілл.

«Я звертаюся до всієї Русі - до Росії, Україні та Білорусі, до всіх інших країн, де живе своєю духовною, культурною традицією Свята Русь. Я прошу всіх зберігати ту духовну єдність, основоположником якого був святий рівноапостольний великий князь Володимир», - йдеться у зверненні предстоятеля РПЦ.

Патріарх Кірілл нагадав про праці святителя Петра, митрополита Київського, Московського і всієї Русі.

«Святитель все життя своє віддав для того, щоб зберегти цю єдність. Він подорожував по єпархіях розореної Русі, він мирив збожеволілих феодальних князів, він будив почуття любові до єдиної Батьківщиниі, він намагався всіх примирити, щоб Русь накопичила сили і скинула іноземне ярмо. Його великий подвиг - це відповідь усім тим, хто говорить, що немає нічого спільного між Росією і Україною, що історія Росії починається мало не з XVII століття. Це - відповідь всім тим, хто вважає, що Церква на Україні і в Росії - це дві різні Церкви. Це - одна єдина Церква Святої Русі, скріплена подвигами святителя Петра, святителя Алексія, великих угодників Києво-Печерських, святого преподобного Сергія Радонезького», - перераховує голова РПЦ.

«Те, що відбувається на Україні, дуже ранить моє серце. Для мене Україна - це рідна країна, рідний народ, мій народ і моя паства... Я молюся за Україну, молюся за цей народ. Я розумію, що існує загроза поділу нації, загроза чергового витка громадянської конфронтації», - зазначив патріарх в інтерв'ю телеканалу «Росія 24».

На його висловлювання оперативно відреагував Патріарх УПЦ КП Філарет:

«Це - неправда під прикриттям правди. Тому, що якщо брати ту ідею, яку відстоює Патріарх Кирил, відстоює - Російський світ - то це не єдність, а імперія, упакована в дуже красиву обгортку. Насправді йдеться про створення нової імперії, і Митний союз - це початок і пропаганда "Російського світу" під виглядом єдності. А я питаю - а ви з греками, болгарами, румунами, грузинами в єдності?

Звичайно, скажете, в єдності! А чому ви не хочете бути в такій єдності з Україною? Як з Румунією, Болгарією, Сербією? Давайте ми в такій єдності будемо! Коли будемо сповідувати єдину православну віру, і мати - кожен народ - свою незалежну Церкву, як цього вимагає церковний канон», - сказав Патріарх Філарет в інтерв'ю «5 каналу».

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на NR2.


Джерело:   КІРІОС

(ред. тексту р.Б. Леонід)

Немає коментарів:

Дописати коментар