Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 13 січня 2014 р.

13.01.2014р. Б. / Скоріше Міністерство культури викинуть з України, ніж церкву-мученицю - Степовик

Міністерство культури не має права вимагати припинити богослужіння на Майдані, вважає Дмитро Степовик, професор Київської духовної академії УПЦ КП, доктор богослов'я.

Керівництво Української Греко-католицької церкви отримало від Міністерства культури України офіційний лист за підписом заступника міністра Т.Г. Кохана. У ньому міністерство вказує на порушення представниками УГКЦ законодавства, оскільки вони проводять богослужіння на майдані Незалежності. Порушення, на думку міністерства полягає в тому, що обряди проводяться не у визначених законом місцях: в культових будівлях і на прилеглій території, у місцях паломництва, установах релігійних організацій, на кладовищах, в місцях окремих поховань і крематоріях, квартирах і будинках громадян.

З огляду на це, міністерство попереджає, що подальша така діяльність священників УГКЦ "може стати підставою для порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій".

"Скоріше Міністерство культури викинуть з України, - каже Степовик у коментарі Gazeta.ua. - Російська попса постійно звучить у найкращих концертних залах. Кошти від квитків не доходять до бюджету. Це що не перед керівництвом міністерства? І тепер воно погрожує церкві-мучениці".

Професор Степовик також вважає, що богослужіння на Майдані тільки стримує агресивні наміри, які там можуть виникнути.
"Міністерство навпаки має подякувати священникам. Це що, реставрація атеїстичної влади, коли дозволяли богослужіння тільки в межах храму?"

Степовик вважає, що міністерство неправильно трактує закон.

"Церква має обслуговувати скрізь. Якщо у тюрмі помирає тяжкохворий в'язень, невже священик не може до нього прийти? Церква у нас відділена від держави. Всі її дії, спрямовані на благочинну діяльність, на допомогу і правим, і винним людям вона має право здійснювати", - каже Степовик.

Олег ШАМА

Джерела: http://gazeta.ua

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар