Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 15 січня 2014 р.

15.01.2014р. Б. / Дні цієї влади пораховані, — єпископ Станіслав Широкорадюк (video)



ШирокорадюкАпостольський адміністратор Луцької дієцезії єпископ Станіслав Широкорадюк взяв участь у Сьомому народному віче на Майдані у Києві, яке відбулося 12 січня.
 
Під час виступу єпископ закликав людей позбутися рабства у собі, відкинути атеїстичне минуле та стати вільними християнами і громадянами. 

Ось що владика промовив до людей зі сцени Євромайдану:
«Брати і сестри, я вперше на цьому Майдані. Я часто чую запитання про те, чи потрібні священики на Майдані. Народ без священиків — бездушний рід. Тому важливо підтримати цей дух. Щоб ми могли молитися разом і підтримувати ваш дух. Щоб могти пробудити надію на допомогу Господа, бо ми без Його допомоги нічого не можемо зробити. Це важливо і в цьому потрібна допомога священиків. 

Я хочу сказати вам важливу річ. На початку грудня у Луцьку я пішов на Майдан і послухав виступи. Люди виступають і всі кажуть те саме. Влада всіх дістала, у всіх відняла бізнес. Горять ринки, горять офіси. Всіх непокірних смиряють на свій лад. Багато людей виступають на цю тему, навіть господарі ринків. Я зрозумів, що ця влада не може існувати, коли вона залізла в кишеню найбідніших. Всі, навіть елементарні вантажі заарештовані, поставлені пломби. Всі чиновники чекають хабарів — все стоїть. Всі це бачать, і ніхто нічого не може зробити. Зрозуміло,  що дні цієї влади пораховані. 

Але мене найбільше турбує зараз інше. Сьогодні — в Католицькій Церкві Водохреще . Водохреще має змінити життя християнина. Християнин — це вільна людина. І тільки вільна людина здобуває волю. А поки зухвалий політик може сказати, що може пройти в депутати, якщо у нього є кілька тонн гречки, трохи грошей і багато обіцянок… Якщо існує явна торгівля рабами, наприклад, за 150 грн. на Антимайдан… А ще більше я здивувався, як люди стоять за 150 грн. на базарі. Свята неділя — коли християнин повинен стояти в церкві… Яка різниця між рабом, який торгує політикою та іншим – який стоїть і торгує святим днем? 

Сьогодні, коли священиків не допускають у школи , щоб вчити дітей релігії… Ми прожили більше 20 років і нічого не зробили для християнства, ми не виховали людей. Змінюються парламент, керівництво, Кабінет міністрів, але привілеї залишаються ті самі.  Церква не може більше мовчати на соціальну несправедливість. Депутати мають право на мільйони, на найкраще обслуговування… Мільйони йдуть для цих людей, а для найбідніших блокують навіть елементарну допомогу. І нічого не змінюється, хто б не прийшов до влади – свої чи чужі, якого б вони не були кольору. Це величезна соціальна несправедливість! 

І тому, дорогі брати і сестри, нам потрібно звернути увагу на виховання. Ми повинні стати вільними. Нас не повинні купувати ні за гроші, ні за гречку, ні за щось інше. Ми повинні відкрити очі і побачити де несправедливість. Як нам політики розповідають, а коли приходять до влади мають те ж саме. Тому ми просимо звернути увагу на наше життя. У чому вона християнська? Чому Галичина та Івано-Франківщина можуть відмовитися від базару і не торгуються тим?  У них є час до церкви піти, на сім'ю. Поки ми не відмовилися від рабства, поки будуть сліди атеїзму – ми не вільні. А невільні люди не здобудуть свободу . 

Почнемо ж з того що піднімемо нашу християнську гідність і крім цього ви повинні розраховувати на велику Церкву. Всі моляться за вас і ми будемо молитися за вас, тому що від вас залежить дуже багато. Нехай Бог вас благословить, дає сили. Вдома, у школі, на роботі ви повинні виховувати нову вільну людину.» 


За матеріалами: politobzor.net 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар