Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 5 січня 2014 р.

05.01.2014р. Б. / «Штатний провокатор» ПР розповів про плани провокацій проти працівників МВС та Майдану, що "можуть призвести до смерті людей"


Відомий у Донецьку Роман Лягін, який на останніх виборах співпрацював з Миколою Левченком на його окрузі й довгий час працював із Партією регіонів, виконуючи для неї різні "неофіційні доручення", дав інтерв'ю , в якому розповів, як був найнятий для кровопролитних провокацій у Києві, але відмовився від цієї роботи. Лягін називає і прізвища організаторів - це дуже відомі в місті люди, пише донецький блогер Денис Казанський. Провокації мали відбутися у грудні. Казанський припускає, що причина цього викривального інтерв'ю - війна у середині ПР.

Сайт, де був оригінал інтерв'ю, вже знесений, але інформація розійшлася по мережі і збереглася. Лягін написав у Фейсбуці, що зараз йому погрожують і він написав заяву до Ворошиловського РВВС за фактом переслідувань. ТЕКСТИ пропонують переклад його інтерв’ю, зараз розміщений на uainfo. Те, що в новорічну ніч провокацій не сталося, може свідчити про те, що поширення інформації їх стримало.

Роман Лягін - штатний провокатор Партії регіонів. Багато хто характеризує його як жорстокого, бездушного виконавця Партії регіонів, якому чуже все людське. За деякими даними, саме він бив людей на виборчих дільницях під час виборів. Сьогодні Лягін погодився дати інтерв'ю й розповісти трохи про те, як саме працює Партія регіонів.

- Здрастуйте , Романе. Розкажіть про мету нашого інтерв'ю. Як Ви оцінюєте поточну ситуацію в країні та який вихід бачить із цієї ситуації Партія регіонів?

- Мені надійшло замовлення від Олексія Грановського ( Керівник апарату донецької організації Партії регіонів) на формування групи для атак міліцейських нарядів у Києві. Ситуація у країні напружена до межі. Всі, в тому числі й влада, розуміють, що Майдан простоїть як мінімум довго. У зв'язку з цим єдина сила, яка може ліквідувати Майдан - МВС, але технології Майдану заколисують пильність працівників внутрішніх справ, переконуючи їх у мирному характері протесту. Виходячи з цього, сьогодні будь-яка агресія на адресу мирних протестувальників буде однобічною. Значить, потрібно зробити так , щоб співробітники МВС побачили реальну загрозу серед учасників столичних подій і, у зв'язку з цим, могли із застосуванням сили звільнити територію від «загарбників».

- Чому Ви вирішили про це розповісти ?

- Варіант , який пропонує Партія регіонів - просто безумство. Про такі речі не можна не говорити. Але основним каталізатором цього інтерв'ю стали вчорашні події на Євромарші у Донецьку. Я побачив, що Сергій Богачов та Олексій Грановський відкрито координують групи, що перешкоджають реалізації законних прав громадян. Ситуація критична, і при всіх спробах «забовтування» день у день загострюється.

Також обурює те, що Грановський гордий своєю активною діяльністю й не соромиться визнавати себе у якості координатора бойовиків. Підтвердженням тому може служити наступне: якийсь час тому з Донецька в Київ було відправлено 500 чоловік на Антимайдан на підтримку президента - організатором цієї поїздки був саме Грановський. Згодом в інтерв'ю «П'ятому каналу» він заявив , що всім, хто брав участь у цій поїздці, були заплачені гроші за відрядження, загальний розмір яких становить кілька сотень тисяч гривень, і це при очевидній відсутності трудових договорів з цими людьми. Також факт, що підтверджує його подібну позицію - вчорашня присутність на Євромарші й відмова давати коментарі з цього приводу.

- Чи є Ви прихильником Євромайдану?

- У мене особисто скептичне ставлення до Майдану й розуміння того, що частиною Європи ми не станемо навіть у віддаленій перспективі. Кількість людей на Донецькому Євромайдані ніколи не перевалювала за сотню, оскільки багатьох відлякує кількість націоналістів, поруч із якими не хочуть стояти навіть ті, хто підтримує ідеї зміни влади в цілому. Але навіть мене шокують дії керівництва Партії регіонів, які можуть призвести до смерті людей.

- Розкажіть, будь ласка, докладніше про саме замовлення та про можливі наслідки при його реалізації.

- Саме замовлення передбачає нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівникам органів внутрішніх справ , що здійснюють патрульно-постову службу. Зазвичай наряд складається з трьох співробітників. Мені було необхідно зібрати групи по п'ять чоловік, які б змогли швидко «накрити» співробітників ППС , щоб уникнути можливого впізнання надалі, і тим самим мобілізувати всіх співробітників МВС. Якби ця провокація була реалізована, то Київ відразу перетворився б на зону бойових дій. Планувалася атака не менш ніж на п'ять нарядів ППС для досягнення належного результату - відсутності почуття особистої безпеки у кожного з правоохоронців.

Варто враховувати , що в наряди ППС зазвичай заступають молоді хлопці, що перебувають на строковій службі, які не повинні стати жертвами політичних інсинуацій.

- Чому Ви відмовилися від виконання цього замовлення?

- Все просто - якщо 15 співробітників ППС отримають черепно-мозкові травми твердою рукою спеціально навчених людей, то ймовірність того, що життя одного з них обірветься - велика. Виходить, ціною життя і здоров'я молодих хлопців досягається ефект того, що співробітники МВС зможуть вважати ворогами всіх навколо і отримають моральне право приступати до силових методів розгону.

До того ж я усвідомлюю можливі наслідки виконання подібних замовлень і розумію, що це може загрожувати кримінальною відповідальністю особисто для мене.

- Який вихід з ситуації, що склалася бачите Ви?

- Не я довів цю країну до такого стану - не мені шукати вихід. Але я знаю наступне - необхідно застерегти батьків тих, хто зараз на строковій службі в Києві. Докладіть зусиль для відкликання своїх синів. Вони можуть постраждати! Ситуація важка, і зараз важливо, щоб наведенням порядків у Києві займалися професіонали, які усвідомлено вибирали військові професії, а не хлопці-строковики, які не мають належної підготовки. Також хотілося б акцентувати увагу на тому, чому я дав це інтерв'ю саме сьогодні - велика ймовірність того , що виконуватися дане замовлення буде в новорічну ніч. І основна мета цього інтерв'ю для мене - упередити можливі провокації в Києві.

Після інтерв'ю з Романом Лягіним ми звернулися до Олексія Грановського і попросили прокоментувати його участь у вищеописаних заходах. Він сказав, що не вважає себе причетним до провокацій, також, як і не вважає себе «головним донецьким тітушкою». Грановський також сказав, що він не має можливості віддавати які б то не було замовлення, тому що він виконавець і виконує накази свого начальства - Лук'янченка А. А. і трьох його заступників. Також він заперечує, що давав подібне замовлення Роману Лягіну.


Tweet

Джерело:  БАНДЕРІВЕЦЬ

Немає коментарів:

Дописати коментар