Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 4 січня 2014 р.

04.01.2014р. Б. / "Роздуми на щодень" – книжка митрополита Андрея Шептицького вийшла у Львові у переддень Нового року


Роздуми на щодень» – книжка митрополита Андрея Шептицького вийшла у Львові у переддень Нового року«365 днів з Великим Митрополитом. Роздуми на щодень» – книжка під такою назвою з цитатами митрополита Андрея Шептицького вийшла у Львові у переддень Нового 2014 року.

Це висловлювання Андрея Шептицького про важливі події у житті Церкви та держави. «Це - збірка думок у формі календаря з цитатами на кожний день року», - написав у вступному слові Блаженніший Любомир (Гузар).

На більше, ніж 500 сторінках, автор ідеї та упорядник книжки, працівник історичного архіву у Львові - Оксана Гайова підібрала цитати митрополита Андрея Шептицького відповідно до церковних днів, загальноукраїнських дат, свят і подій, а це і до дня знань, учителя, юриста, є висловлювання митрополита і про сумний день Голодомору, про день родини, емігранта…

Календар із цитат Шептицького
На сьогодні відомі 212 послань митрополита, написані від 1899 до 1944 років, з яких і відбирала Оксана Гайова фрагменти висловлювань до церковних і державних свят. Відтак думки митрополита подано у формі своєрідного календаря.

1 січня – у Всесвітній день молитов за мир – митрополит у 1942 році писав, як важливо зберігати мир, наголосив, що світ гине з браку любові й через ненависть.

«Не так багато людей мають можливість і час читати всі великі послання митрополита. А тому я подумала, що добре було б зробити витяги, квінтесенцію з усіх праць митрополита на всі 365 днів у році, щоб люди могли роздумувати і про Різдво, про інші церковні свята і державні, день Конституції, соборності, День недужого. Про День матері знаємо чимало, але Митрополит писав і про День батька і його висловлювання теж увійшло у книжку. В одній із розмов Блаженніший Любомир (Гузар) сказав: «А, може, варто було б видати таку книжку, щоб люди могли роздумувати, розважати». Видавництво отців василіан «Місіонер» видало цю книжку»», – зауважила Оксана Гайова.

Твори Шептицького – скарб мудрості

Книжка «365 днів з Великим Митрополитом», на думку Блаженнішого Любомира, спонукатиме людей до читання творів Андрея Шептицького, які є великим скарбом християнської мудрості.

Під час праці над книжкою серед документів в історичному архіві знайшли статтю митрополита Андрея «Роздумуючи над календарем», у якій він розмірковує про те, що часто людина дивиться на календар і звертає увагу на дати, пов’язані з різними святами і датами, щось планує, але забуває, що у календарі може бути її день народження для вічності, якого не слід боятися, а варто докласти зусиль, щоб подальше життя було постійним і добрим приготуванням до того дня.

2014 і 2015 – ювілейні роки митрополита Андрея Шептицького. Цього року 1 листопада виповниться 70 років від дня відходу у вічний світ Слуги Божого. 29 липня 2015 – 150 років від дня народження графа, митрополита Шептицького, який понад сорок років очолював Українську Греко-Католицьку Церкву.

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Свобода.

Джерело: КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар