Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 4 січня 2014 р.

04.01.2014р. Б. / Пенітенціарним службовцям та в'язням передано Вифлеємський вогонь миру


Пенітенціарним службовцям та в'язням передано Вифлеємський вогонь мируРіздвяне Світло 3 січня 2014 року напередодні пам’яті Св. Великомучениці Анастасії, передали пластуни опікунки в’язнів, для працівників Центрального апарату Державної пенітенціарної служби України, Управління ДПтСУ у м. Києві та Київській області та у Київському слідчому ізоляторі. Супроводжували їх члени правління Міжконфесійної місії тюремного служіння Вячеслав Ласкута (ХВЄП) та о. Костянтин Пантелей (УГКЦ). 

Пластунки представили коротко історію та символіку традиції, а духівники в імені Міжконфесійної місії тюремного служіння привітали персонал ДПтС України зі святом Різдва Христового та подарували різдвяні свічки. Психологи сізо взяли вогонь також і для в'язнів. Палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Одночасно цей промінчик - це солідарність зі всіма, хто є далеко; солідарність з убогими та єднання з Христом. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня.

Впродовж років для багатьох в Україні це стало невід’ємним символом під час святкування Різдва Христового. Тому світлом з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Вифлеємський вогонь миру як світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує світом, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на оф. сайт Пенітенціарного душпастирства УГКЦ.

Джерело: КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар