Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 12 липня 2012 р.

12.07.2012р. Б. / Вперше на Всеукраїнській прощі до Зарваниці організують молодіжну програму

Вперше під час щорічної Всеукраїнської та Молодіжної прощі до Зарваницької чудотворної ікони Матері Божої творці Єдиного молодіжного простору Української Греко-Католицької Церкви та Комісія у справах молоді УГКЦ організовують молодіжну програму.

Для молоді передбачена зустріч з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, низка ініціатив та нічна концертна програма. Серед заходів, запланованих для усіх прочан – похід зі свічками до чудотворного місця, нічні чування, Хресна дорога, освячення води та релігійної атрибутики, Архиєрейська Свята Літургія.

12 липня піша проща розпочнеться з Хмельницького, Кам'янця-Подільського, Волочиська, Сатанова, Підволочиська, 13 липня паломники вирушають з Тернополя від Архикатедрального собору Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці до Марійського духовного центру у с. Зарваниця. 1861 року з дозволу папи Пія IX Центр отримав право відпусту. 

Про ідею започаткованого цьогоріч ЄМП УГКЦ під час зустрічі з молоддю розповість о. Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ. «Проща – це час і місце єднання між людьми, коли серця переповнюються любов’ю та щирістю. Кожна проща скерована до Бога, допомагає нам наблизитись до Творця. Запрошуємо долучатись до тисяч прочан, щоб разом єднатись з Богом та між собою», - запрошує о. Ростислав Пендюк.
Роман Демуш, представник молодіжної координаційної групи ЄМП УГКЦ: «Зустріч молоді з Блаженнішим Святославом – це дуже важливий момент, як і присутність на Співочому полі дуже різних молодих людей – зі Сходу і Заходу, з міста і села… Разом вони відчують радість бути Церквою, бути з Богом. Як казав святий молоді Іван Боско – кожна молода святість полягає в тому, щоб бути радісним».   

Цьогорічна проща присвячена 120-ій річниці від дня народження Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого і тематиці Святих Таїнств. Її учасниками будуть члени Синоду єпископів УГКЦ, а також високопреосвященний Еліас Шакур, архиєпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви та Преосвященний Антон Коша, перший єпископ-ординарій Кишиневської єпархії республіки Молдова.

Довідка
Єдиний молодіжний простір Української Греко-Католицької Церкви покликаний допомогти молодій людині ідентифікувати себе як християнина та змінювати світ через поширення християнських цінностей.

Програма прощі

Марія Кохановська, сайт "ДивенСвіт"

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар