Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 11 липня 2012 р.

11.07.2012р. Б. / У Кримську священики рятували людей


Фото: yuga.ru


Священики російського Кримська Олександр Карпець, Олександр Онищук і Роман Осташевський у ніч повені плавали на човні, забирали людей із затоплених низин і перевозили їх у храм на пагорбі.
 
27-річний о.Олександр Карпець був удома, коли розпочався потоп. Він одразу ж подався до церкви, де на той момент уже збиралися городяни. Разом із парафіянами священик підготував надувного човна і на ньому відправився в рейд затопленими вулицями. 

– Насамперед ми спустилися до Казанського храму, розташованого в низині. Адже там були старенькі сторож і свічниця, яка не вміє плавати, – розповів о.Олександр. – На той момент, коли ми дісталися храму, вода затопила його на п’ять метрів. 

Священнослужитель допоміг старим дістатися човна й переправив їх на узвишшя. 

– Я тільки й змогла, що залізти на скриню, приготувалась помирати, але Бог спас. Дивлюся – підпливає човен, а в ньому сидить о.Олександр. Він мене туди й затягнув, – згадує місцева жителька бабця Клавдія. 

Самі священики підкреслюють, що на човнах ходили і вони, і миряни, і спеціально просили журналістів похвалити мирян, а не батюшок: «Священики й миряни плавали човнами, виймали людей із будинків, знімали з дерев. Миряни тричі ходили, навіть пробили човен, і старих знімали, і здорових людей», – сказав о.Сергій Карпець, настоятель храму Святого Михаїла Архангела в Кримську. 


Отець Олександр Карпець. Фото: krimsk-hram.ru

Їхню церкву після потопу вже не впізнати: на підлозі 20-сантиметровий шар мулу, все довкола поламане й розкидане. Тільки ікони на стінах майже не постраждали. 

– Завтра зберемося й будемо чистити, – каже о.Олександр. Він із товаришами сьогодні у мирському одязі. Збоку й не впізнати священнослужителів у трьох звичайних хлопцях. – У найближчі вихідні Служба тут відбудеться обов’язково. Рейд продовжувався цілу ніч потопу.

Отець Олександр, освітлюючи шлях кишеньковим ліхтариком, підбирав усіх потерпілих. Загалом він перевіз на узвишшя понад 50 чоловік. 

Після повені ця церква залишилась єдиним православним храмом в окрузі, де можна гідно проводити померлих на той світ. 

Найважчу у своїй історії повінь Кубань пережила в ніч на 7 липня. Потоками води накрило Геленджик, потім Новоросійськ, але найбільше – Кримськ. За останніми даними, внаслідок стихії на Кубані загинуло 172 особи, близько 25 тисяч постраждали. Більшість загиблих - мешканці Кримського району. 

За матеріалами: Simvol-veri.ru 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар