Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 10 липня 2012 р.

10.07.2012р. Б. / Ватикан до журналістів: досить брехати


Фото: HENRYK PRZONDZIONO/GN

 
Ватикан обрав нову, більш сувору стратегію щодо медіа, погрожуючи їм судовими позовами в разі публікування неправдивої інформації, повідомив «Il Messaggero». На думку журналістки щоденної газети, це означає кінець толерантності, яка до цих пір характеризувала взаємозв’язки Ватикану з пресою.
 
Краплею, що переповнила чашу, була, як відзначається, стаття, що вийшла в італійському тижневику «Panorama». Його ватиканіст написав, що відповідальний за економічні справи Ватикану кардинал, високо шанована людина і близький співпрацівник кардинала Тарчізіо Бертоне, має 30-річного сина. 

Прес-секретар Апостольського Престолу о.Федеріко Ломбарді 6 липня спростував ці повідомлення, називаючи їх цілковито безпідставними і «фальшивими». Водночас він рішуче й категорично, як ніколи раніше, заявив, що держсекретаріат Апостольського Престолу залишає за собою можливість ужити будь-яких відповідних ситуації кроків, аби захистити «очорнених людей» та належно реагувати на неправдиві ствердження, «що виходять поза межі слушного права на інформацію». 

Римська щоденна газета повідомляє, що по серії статей, які стосувалися головно держсекретаря Бертоне, за Мідними Ворітьми відбулися консультації на найвищих щаблях ієрархії, аби опрацювати план дій у відповідь на публікації в італійській пресі. До процесу схвалення рішень залучено нового радника Ватикану в справах комунікацій, донедавна римського кореспондента американського телебачення Грега Берка, який отримав завдання внести корективи в свою інформаційну політику. Першою ознакою змін у стратегії, на думку ватиканістки «Il Messaggero», є обіцянка судових позовів до медіа. У статті разом із тим нагадується, що вже раніше Ватикан застосовував таку погрозу в реакції на книжку журналіста Джанлуїджі Нуцці, який опублікував серію приватних листів до Папи та його найближчих співпрацівників і таємні документи. Ці погрози, додає «Il Messaggero», не було реалізовано. І це має змінитися. 

За матеріалами: wiara.pl 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар