Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 4 липня 2012 р.

04.07.2012р. Б. / У Меджлісі переконані, що мовний закон зміцнює позиції лише російської мови



У Меджлісі переконані, що мовний закон зміцнює позиції лише російської мови Чубаров: Ми стали заручниками особливого статусу російської мови qirimtatar.org
 
Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради Криму (фракція Курултай-Рух) Рефат Чубаров вважає, що прийнятий Верховною Радою закон про мовну політику зміцнює позиції лише російської мови.

Депутат зазначив, що закон розколює Україну, а це є неприйнятним.

"Ми стали заручниками особливого статусу російської мови по всіх територіях", - сказав Чубаров.

Він заявив, що депутатам потрібно було більш послідовно йти шляхом Європейської хартії регіональних мов або мов меншин, коли під особливий захист беруться мови, розвитку і збереженню яких загрожує небезпека.

Як повідомлялося, Верховна Рада України на засіданні у вівторок 248 голосами прийняла закон Про основи державної мовної політики, що значно розширює сферу застосування російської мови.

Зачепили за живе. Початок безстрокових акцій протесту на захист української мови
Парламентська опозиція заявила, що мовний закон 3 липня було прийнято з великою кількістю порушень.

Біля Українського дому в Києві відразу після голосування почалася акція протесту, яка зібрала близько 700 осіб. У вівторок ввечері і в середу вранці між пікетниками та правоохоронцями сталися сутички.

Населення Криму становить близько 2 млн осіб, серед них 58% - росіяни, 13% - кримські татари.

За матерiалами: Українські новини

Немає коментарів:

Дописати коментар