Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 28 листопада 2011 р.

28.11.2011р. Б. / Тижневий огляд: переслідування християн (20 - 26 листопада)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).
Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса. Вони дуже потребують наших молитов!

  22 листопада повідомляється, що поліція індійського штату Джарханд затримала сімох осіб, підозрюваних у вбивстві сестри Вальси Джон. Сестру із Згромадження Сестер Милосердя Ісуса і Марії вбили у її домі 15 листопада.
Страх змусив пакистанських християн мовчати, починаючи з часу політичного вбивства Шахбаза Бхатті минулої весни,– сказав колишній католицький Архиєпископ пакистанського Лахору Лоуренс Салданха. У Пакистані панує атмосфера безкарності для будь-кого, хто вбиває віруючих у Христа.

У Швейцарії невідомі підпалили католицьку церкву в селі Ле Шаблі, використавши для розпалювання церковні книги; вандали розклали молитовники і тексти літургії та Євангелія навколо вівтаря і підпалили.

В інтерв’ю для організації «Церква у потребі» румунський греко-католицький єпископ Флорентін Крігальмену з міста Герла розповів про спроби румунських комуністів ліквідувати Румунську Католицьку Церкву східного обряду. Єпископ Крігальмену був висвячений на священика у віці 31 року, а в 37 років Іван Павло ІІ висвятив його на єпископа.

За даними 24 листопада читаємо, що минулої ночі у пакистанській провінції Пенджаб було вбито Акрама Масіха, католицького активіста і батька чотирьох дітей. Як інформує агенція AsiaNews, вбивцями є група озброєних мусульман.

Патріарх Маронітської Церкви Лівану Бешара Рай знову виступив з попередженням про те, що продовження подій "арабської весни" на Близькому Сході може призвести до появи в регіоні войовничих ісламських режимів.

35-річного католицького священика жорстоко вбили в єпархії Ешоу (Дурбан) у Південній Африці. Тіло Сензо Мбоказі (Senzo Mbokazi), пароха церкви св. Пія в селі Мелмот (Melmoth), знайшли 20 листопада парафіяни, які очікували його для участі в Літургії.

Кардинал Освальд Грасіас заявив, що ні переслідування, ні навіть смерть не може стримати Католицької Церкви від її рішучості підтримувати цінності любові, справедливості і миру.

13 листопада група невідомих чоловіків, які, ймовірно, є підрозділом силових структур, напала на членів незареєстрованої в органах влади баптистської громади, що проводила свої зібрання в околицях Ханоя. Трьом особам, які отримали серйозні поранення внаслідок нападу, місцеві лікарні відмовили у наданні медичної допомоги.

26 листопада з’явилося повідомлення про те, що щонайменше 12 людей загинули у зіткненнях, які сталися в центральній частині Нігерії. Чергова хвиля насильства щодо християн була спровокована членами ісламської секти Боко Харам. За кілька годин до атаки представник секти підтвердив, що її дії підтримує Аль-Каїда.

Католики в Шотландії особливо часто зазнають переслідувань через свою віру. Про це заявив єпископ Філіп Тарталья, голова комісії з комунікацій єпископської конференції Шотландії. «Це дуже тривожний знак»,– йдеться в заяві.

26 листопада на Філіппінах стартував триденний марш, учасники якого поминають вбитого місяць тому о. Фаусто Тенторіо, котрий був членом Папського інституту закордонних місій і понад 30 років трудився серед етнічних меншин Філіппін.


Джерело:  Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар