Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 21 листопада 2011 р.

21.11.2011р. Б. / Тижневий огляд: переслідування християн (13-19 листопада)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).


Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса. Вони дуже потребують наших молитов!

15 листопада повідомляється, що у співпраці з організацією «Open Doors» («Відкриті двері») опублікований черговий том щорічного видання про сучасні переслідування християн - «Мученики 2011 - книга про переслідування християн сьогодні».

Представники усіх християнських конфесій взяли участь у Всесвітньому дні молитви за переслідуваних християн 12 листопада. Рада християнських Церков Індії закликала всіх "підняти руки до неба за тих, хто зазнає переслідувань через свою віру в Христа".

За даними 16 листопада читаємо, що побоюючись за своє життя, двоє п’ятидесятницьких лідерів, які приймали активну участь у міжрелігійному діалозі, покинули Пакистан після того, як їх звинуватили у богохульстві.

Серед новомучеників, яких УГКЦ готує до прослави у сонмі блаженних, отець ІВАН ГОРЧИНСЬКИЙ - один із наймолодших. Не дочекався сорокаліття. Заарештували його, коли правив Літургію - вивели із храму у ризах.

17 листопада з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що розкриття зв'язків  між нігерійською ісламською сектою Боко Харам і Аль-Каїдою тільки підтвердили попередні підозри. На  це звертає увагу тамтешня Церква.

Керівники Церкви в штаті Керала висловили шок і обурення з приводу вчорашнього вбивства борця за племінні права сестри Вальси Джон. 53-річну монахиню  з сестер Милосердя Ісуса і Марії зарубали в своєму будинку у віддаленому районі Пакур східно-індійського штату Джаркханд.

Два вибухи сталися в середу, 16 листопада, у християнській частині міста Тиру, на півдні Лівану. Армійські підрозділи оточили місцевість, за фактом вибухів розпочали розслідування.

У зв'язку з напруженою міжрелігійною ситуацією в країні, комітет ПАРЄ виступив з критикою єгипетського уряду щодо політичних питань.

Згідно з інформацією за 18 листопада читаємо, що не менше двох десятків людей постраждали під час зіткнень в одному з християнських районів Каїру 17 листопада. Тисячі коптів спробували пройти маршем до площі Тахрір в знак пам'яті про події, що відбулися 40 днів тому, коли в масових заворушеннях у будівлі державного телебачення загинули 25 людей, більшість з яких були християнами.

В одному з найбільших міст Пакистану – Карачі – троє мусульман вбили Джаміля Савана, протестантського пастора.

Тисячі вірних прибули на похорон сестри Вальси Джон, яку у вівторок в індійському штаті Джаркханд вбила група із близько 30-40 осіб. Сестра боролась за права бідних, особливо мешканців племен.

Ув'язнені християни в Пакистані перебувають в "особливо небезпечній" ситуації і страждають у в'язницях від дискримінації, повідомив місцевий католицький адвокат.

20 листопада повідомляється, що двоє провідних державних службовців у неспокійному районі Кандхамал, східного індійського штату Орісса, визнали, що антихристиянське насильство в цьому районі протягом 2007 року було сплановано заздалегідь.

Джерело:  Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар