Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 23 листопада 2011 р.

23.11.2011р. Б. / УГКЦ закликала владу виконати обов’язок перед чорнобильцями та афганцями

'


Українська Греко-Католицька Церква закликає Президента Віктора Януковича та уряд України виконати обов’язок держави перед ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС та учасниками бойових дій в Афганістані. Про це заявив Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) в інтерв’ю кореспондентові УНІАНу.

 
Він наголосив, що Церква з «великою стурбованістю і болем стежить» за голодуванням чорнобильців і протестами інших незахищених соціальних груп. За словами Секретаря Синоду УГКЦ, в обставинах, коли держава повинна дбати про категорії людей, котрі постраждали внаслідок чиїхось хибних політичних рішень, як-от війна в Афганістані, вона змушує їх виходити на вулиці. 


Очевидно, вважає він, Українська держава не може взяти на себе відповідальності за рішення комуністичних ідеологів Радянського Союзу, які посилали юнаків в афганське пекло, але її обов’язком є зробити все, щоб допомогти своїм громадянам «залікувати рани минулого та почуватися соціально захищеними». 


Так само, на думку владики Богдана, позбавленими належної опіки та захисту є ліквідатори аварії на ЧАЕС, які ризикували своїм здоров’ям і життям, щоб відвернути набагато масштабнішу катастрофу, що могла трапитися, якби пожежу на четвертому енергоблоці станції не вдалося вчасно загасити. 


«І ось тепер ці люди, в яких підірване здоров’я, змушені боротися за свої права, котрі їм за законом належать, з власною державою. Така ситуація показує, наскільки далеко ми знаходимося не тільки від поняття соціальної, але навіть просто цивілізованої держави, в якій поважають основоположні права людини та не допускають приниження гідності слабких», – вважає він. 


«Те, що називають пільгами, на мою думку, не є пільгами. Це – борг держави перед тими людьми, які були готові віддати своє життя задля порятунку нашої батьківщини, чи навіть великої частини європейського континенту», – сказав Владика Богдан. 


Він запевнив, що Церква молиться за цих людей. «Нам на серці лежить їхня доля і ми апелюємо до всіх відповідальних інстанцій: органів державної влади, Пенсійного фонду, аби вони віддали належне тим людям і забезпечили гідне ставлення до них, необхідне лікування і виплати пенсій у відповідному розмірі», – зауважив Секретар Синоду УГКЦ.


За матеріалами: Департамент інформації УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар