Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 14 листопада 2011 р.

13.11.2011р. Б. / Ісус вимагатиме від нас звіту про плоди Своєї любові


Прожити життя, як паломництво, спрямовуючи погляд до Бога, Який нас створив, а оскільки створив для Себе, то є нашою остаточною метою та повнотою сенсу нашого життя. До цього, за словами Папи Бенедикта XVI, нас заохочує Христова притча про таланти, яку Святіший Отець коментував перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 13 листопада 2011 р., промовляючи опівдні до кількох тисяч прочан, що зібралися на площі Святого Петра.

Ісус розповідає про трьох слуг, яким пан, вирушаючи в дорогу, довірив своє майно. Двоє з них повелися добре, тому що подвоїли отримані кошти. Третій, натомість, заховав одержане. Коли пан повернувся, то двох перших похвалив, а третім був розчарований. «Цей слуга, який тримав захованим талант, не оцінивши його, зробив неправильний розрахунок: він поводився так, ніби його пан не мав ніколи повернутися, ніби не існувало того дня, коли він вимагатиме звіт про його дії», – сказав Святіший Отець, пояснюючи, що цією притчею Ісус навчає учнів добре користуватися дарами, отриманими від Бога, Який покликав кожну людину до життя й доручив їй певну місію для сповнення. «Було б нерозсудливим думати, що ці дари нам належаться, натоміть, відмовитися користуватися ними означало б не оцінити належно завдання нашого існування», – зазначив Бенедикт XVI, заохочуючи вірних взяти до серця заклик до пильності, який неодноразово зустрічаємо на сторінках Священних Писань.

Ця пильність, за словами Папи, означає поведінку людини, яка знає, що Господь повернеться та схоче побачити в нас плоди Своєї любові. «Милосердна любов є фундаментальним благом, який ніхто не може не старатися привести до плодів і без якого будь-який інший дар є марним. Якщо Ісус полюбив нас настільки, що віддав за нас Своє життя, як ми можемо не любити Бога усім, що є в нас, та не любити щирим серцем одні одних? Лише практикуючи любов, також і ми зможемо взяти участь в радості нашого Господа. Нехай Пречиста Діва Марія буде для нас вчителькою дієвої та радісної пильності на шляху до зустрічі з Богом», – побажав Бенедикт XVI.



Джерела:  Радіо Ватикан


Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар