Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 15 листопада 2011 р.

15.11.2011р. Б. / «У що вірить той, хто не вірить», – тема чергового «Двору поган»

У Тирані, розпочався черговий етап так званого «Двору поган», діалогу Церкви з атеїстами.

На цей раз він проходить в Албанії, яка протягом кількох десятиліть через комуністичну конституцію декларувала себе як країну без Бога. Проте  релігія пережила примусову атеїзацію, переслідування і ліквідацію зовнішніх виявів духовного життя. Сьогодні  в Албанії оголошують себе атеїстами лише кілька відсотків населення.
 
Історичний досвід албанців є однією з головних тем триденної зустрічі, організованої в Тирані Папською Радою з питань культури. Учасники не обмежуються спогляданням на важке минуле. Цей день присвячений молоді. Саме питання молоді висвітлить у своєму посланні Бенедикт XVI. У дворі католицького собору св. Павла відбулись дискусії про проблеми молодих людей: їхні духовні прагнення і сучасні захоплення ЗМІ в пошуку гідної роботи. Передбачувалась також велика художня програма. З молоддю спілкувався Кардинал Джанфранко Равазі. Його супроводжував міністр культури Альдо Банкі, котрий сам є католиком.

Надалі «Двор поган» перенесеться в академічні кола. Керівниками дебатів на тему: «В що вірить той, хто не вірить», будуть три столичні університети. У середу учасники дискусії зустрінуться з албанськими політиками.


За матеріалами info.wiara.pl


Джерело:  Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар