Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 10 грудня 2013 р.

10.12.2013р. Б. / Владика Борис Ґудзяк звернувся до рідних і друзів силовиків

Гудзяк
«Звертаюсь до дружин, матерів, дітей, сусідів, друзів усіх силовиків. Підніміть зараз телефон і подзвоніть до своїх чоловіків, батьків, синів, зятів, друзів, сусідів, і скажіть їм, що кожен, хто дає наказ до насильства і кожен, хто його виконує, буде за нього відповідати перед Богом, перед народом, перед історією».
 
«Зробіть цю послугу тій людині, яка вам близька, і яка сьогодні є у формі. Відверніть її від того, що буде потім плямою на її душі, на її дітях, внуках, на цілому роді. Сьогодні ви маєте не тільки шанс, а й великий обов’язок: кожен, хто знає когось у формі, має допомогти їм схаменутися. Весь світ і Господь дивиться на Україну зараз. Господь каже: горе тому, який проллє кров брата свого». Такими словами президент УКУ, єпарх Паризької єпархії святого Володимира (УГКЦ) владика Борис Ґудзяк звернувся до рідних та друзів силовиків в Україні  9 грудня 2013 р. в ефірі «Громадського ТБ». 

Він вважає, що історію киями і пролиттям крові не можна зробити: «Сьогодні Господь нас кличе до цілком іншого, і треба себе переступити», — зазначив президент Українського католицького університету. 

За словами владики, кращої за діалог альтернативи на сьогодні немає: «Цими днями світ прощається з Нельсоном Манделою. Ця людина 27 років чекала, 27 років була ув’язнена. Але саме через діалог, саме через витримку, любов і гумор Мандела змінив континент. Таким способом діяв і Махатма Ганді, і вплинув на мільярди. Мартін Лютер Кінг змінив Північну Америку. Шлях цих людей тяжкий, часом це два кроки вперед і один назад. Але ми маємо приклади тих, які змінювали історію ХХ ст. Тому я пишаюся українською молоддю, бо зараз вона міняє курс історії». 

Єпископ також закликав усіх українців, і зокрема молодь, не піддаватися страхові: «Не бійтеся, тільки вірте, і вона (Україна) воскресне! Будьте мужні. Наш шлях до обіцяної землі з неволі — непростий. Ці дні змінюють ваші життя, і ви будете своїм онукам розповідати, як були на майдані і як із піснею, молитвою боролися зі злом», — додав президент УКУ.   

Прес-служба УКУ

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар