Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 4 грудня 2013 р.

04.12.2013р. Б. / Духовна та практична підтримка мітингувальників у самому серці столиці

Після нічного розгону студентів-мітингувальників і численних фактів кричущого порушення прав людей семінарійна спільнота Київської Трьохсвятительської семінарії вирішила підтримати студентський страйк і приєднатись у понеділок, 2 грудня, до акцій протесту на Майдані Незалежності. Після ранкової Літургії і сніданку всі: семінаристи, священики і наші сестри мироносиці - вирушили до центру подій. Разом із нами на майдані були й інші священики та семінаристи з Києва і всієї України.

Перший день пройшов надзвичайно активно. Ми всюди показували, що духовенство і люди – одне ціле. Привертала увагу мітингувальників наша пісня, яка лунала в метро і на вулицях. Люди радісно зустрічали нас на майдані і охоче спілкувалися. Великим свідченням була спільна молитва, яку промовляли зі сцени всі семінарії разом і яка з великим натхненням була сприйнята протестувальниками. Численні вірні нашої Церкви дістали надзвичайне заохочення: з ними на вулицю вийшли їхні священики і семінаристи!

Не можемо не відзначити, з якою відданістю долучалися до волонтерської організації майдану дрогобицькі брати, які, до речі, тут є ще з четверга і зараз чергують вночі. Багато роблять просто небайдужі люди, які допомагають мітингувальникам їжею (напевне, ніхто не був голодний), теплими речами, охороною території від небезпечних гостей, зокрема вночі. Скільки сил, часу і грошей жертвують учасники – довга історія. Та всі люди живуть надією, що їх почують, що кричуще порушення прав людини в їхній Батьківщині буде зупинено, що злочинців нарешті каратиме справедливий суд... Звичайно, успіх залежить від того, скільки нас вийде на майдан, але не тільки. Уся ця ситуація потребує безнастанної молитви за всіх учасників і за успішне й мирне вирішення ситуації. Тож підтримайте нас, будучи разом із нами фізично і молитовно! «Штурмуйте небо молитвами!»

Бр. Олег Климончук, ІІ курс

Джерела: http://news.ugcc.org.ua

Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар