Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 25 червня 2013 р.

25.06.2013р. Б. / Мальтійський орден святкує 900-річчя

Найстаріший у світі лицарський орден - Мальтійський - святкує цього року 900-річний ювілей з моменту заснування. У 1113 р. булла Папи Римського Паскаля II дарувала незалежність світській і церковній юрисдикції монашого чину госпітальєрів Святого Йоана Єрусалимського.

Оригінал цього історичного документа в даний час зберігається в Національному архіві Мальти.

Свою назву католицький орден отримав від госпіталю, який в 1080 р. в Єрусалимі створив монах-бенедиктинець Жерар. Метою організації була турбота пробідних, хворих чи поранених паломників  у Святій Землі. Після вступу до Єрусалиму християн в ході I Хрестового походу в 1099 році орден перетворився на релігійно-військовий, був затверджений статут. Після падіння Родосу в 1522 р., на якому орден оселився після вигнання з Єрусалима, він перемістився на Мальту. Після захоплення Наполеоном Мальти в 1798 р. імператор Павло I надав лицарям притулок у Санкт-Петербурзі.

За міжнародним правом Мальтійський орден є державоподібною інституцією. В даний час, згідно з власною статистикою ордена, його членами є 13.5 тис. осіб, у структурі ордена присутні 80 тис. волонтерів і понад 20 тис. медичних працівників.

Згідно з Конституцією члени Ордену поділяються на три класи. Члени I класу - лицарі справедливості, визнані монастирські капелани - дають обітниці бідності, чистоти і послуху і є монахами. Члени II - лицарі слухняності і донати справедливості - дають обітницю послуху. Вони зобов'язані дотримуватися приписів для лицарів слухняності щодо здійснення молитов і обов'язків відносно ордену і його членів. Члени III класу недають обітів, але беруть на себе зобов'язання вести християнський спосіб життя і приймати активну участь у догляді за хворими та соціальній роботі, яку провадить орден.

За матеріалами: http://www.sedmitza.ru

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар