Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 5 червня 2013 р.

05.06.2013р. Б. / Церкві не потрібні аби-які священики


Семінаристам присвятив свій лист на Всесвітній день молитви про освячення священиків, який відзначається щорічно в торжество Пресвятого Серця Ісуса, кардинал Мауро П'яченца, префект Конгрегації у справах духовенства.
 
Для того, щоб бути хорошим священиком завтра, потрібно готувати себе сьогодні, зазначив єрарх, підкреслюючи важливість часу перебування в духовній семінарії. Майбутній священик, нагадав він, не може не приймати "духовної радості тяжкості священичого хреста", що безпосередньо пов'язано з зреченням від себе і служінням іншим. Постійну молодість священичого духу, тривалість в покликанні, може гарантувати молитва і стан "внутрішньої тиші", зазначив ватиканський єрарх і додав, що це не має нічого спільного із закритістю в собі, навпаки, пов'язане з відкриттям серця на заклики Бога.

"Церква, звичайно, потребує священиків, але не аби яких священиків", - Підкреслив кардинал-префект. Осіб, відповідальних за семінарії формацію, він застеріг від прийняття поспішних рішень щодо Священства. "Там, де є сумніви, краще не поспішати, але дати відповідну оцінку, яка не виключає виключення тих кандидатів, які не в змозі забезпечити достатніх гарантій", - написав кардинал П'яченца.
 
Єрарх довірив всіх семінаристів заступництву Пресвятої Діви Марії і св. Йосипа і підкреслив, що мотивом написання цього листа була духовна і пастирська турбота про підростаюче покоління священиків.

За матеріалами  http://be.radiovaticana.va

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар