Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 6 червня 2013 р.

06.06.2013р. Б. / Кардинал Кох: екуменічна ситуація в Україні є складною




кардинал Курт Кох
Голова Папської Ради зі сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох 5 червня вперше прибув в Україну.
 
У програмі візиту екуменічні зустрічі, бесіди з представниками Римо-Католицької Церкви, Греко-Католицької та Православної Церков у Києві та Львові. Ватиканський ієрарх охарактеризував екуменічну ситуацію в Україні як складну. 

Зокрема складною, за його словами, є ситуація в українському православ’ї, де існує кілька Православних Церков. Кардинал Кох азначив, що офіційні відносини можуть бути лише із Православною Церквою в єдності із Московським Патріархатом. 

Відповідаючи на запитання щодо Східних Католицьких Церков, які дехто вважає перепоною у католицько-православному діалозі, кардинал Курт Кох сказав, що, на його думку, Глава УГКЦ Святослав Шевчук веде свою Церкву правильним шляхом: «Я хочу побачити як все є в реальності, я буду говорити з ним про це і я побачу, що можна зробити, щоб поглибити діалог». Він також відзначив важливість того, що Папа відчуває відповідальність за всі Східні Католицькі Церкви, і знає їхні реалії, отож діалог між Східними Католицькими Церквами і православними є важливим для нього. 

За матеріалами: Ватыканскае радыё / РІСУ

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар