Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 4 червня 2013 р.

04.06.2013р. Б. / На околиці Франківська – новий храм



церква Кирила і Мефодія
 
У неділю, 2 червня, на околиці Івано-Франківська, у Крихівцях було освячено новозбудований храм святих Кирила і Методія (традиційне написання – Мефодія).
 
Храмом опікуються священики Згромадження Воплоченого Слова, а настоятелем є о.Йосафат Бойко, ВС, синкел у справах монашества Івано-Франківської єпархії УГКЦ. Головним святителем храму став митрополит Володимир (Війтишин). Йому співслужили владики Тарас Сеньків, Апостольський адміністратор Стрийської єпархії, владика Гліб Лончина, єпископ єпархії Святого Сімейства з осідком у Лондоні, та владика Софрон Мудрий, єпископ-емерит Івано-Франківський. Урочистість зібрала також 35 священиків та понад 2000 вірних з різних куточків Західної України і з-за кордону. Представником Генеральної управи Згромадження Воплоченого Слова з Рима був Генеральний вікарій о.Гонзало Руїз Фрейтес. 

Освяченню храму передували чотири дні приготування: богослужіння, конференції та святкування, посвята під опіку Богородиці в останній день травневих молебнів, футбольний турнір, ораторій для дітей та вечір «RETRO пісні й танцю», організований та проведений стараннями обласної філармонії. 

У саму неділю святкування розпочалися Утренею в садку монастиря. Вірні урочисто зустріли митрополита і єпископів, процесійною ходою під супровід оркестру пройшли від монастиря до храму. Там відбувся обряд освячення храму та Архиєрейська Божественна Літургія. 

Освячення, Івано-Франківськ

На завершення Літургії зі словом подяки від імені єпархії звернулися митрополит Володимир та о.Олег Каськів, протосинкел архиєпархії, подарували велику ікону Христа – Доброго Пастиря. Відтак було зачитано лист-привітання від імені Апостольського Нунція в Україні Томаса Едварда Галліксона, який цього року в січні відвідував наш храм. Від імені Згромадження привітав усіх присутніх о.Гонзало Руїз Фрейтес. А від імені парафіян п.Олег Жерноклєєв звернувся до всіх зі словом подяки. 

На завершення промовив о.Йосафат Бойко, настоятель парафії, відповідальний за будівництво храму. Саме він, починаючи від 2007 року, протягом шести років відповідав за будівництво. Від імені парафіян о.Йосафат зробив присутнім особливі подарунки: кожен єпископ отримав вишиту ікону «Богородиці Воплочення зі святими Кирилом і Методієм», а всі 35 священиків отримали пошиті з нагоди свята єпітрахилі, з вишитими гербами Згромадження Воплоченого Слова та Року Віри. Ці герби вирізьблено також і на вхідних дверях храму. 

Освячення храму в Івано-Франківську

Парох сказав, що таке будівництво приносить велике задоволення, і що він вдячний усім, хто будь-яким чином посприяв цій святій справі. Особливу увагу звернув на роль Божого провидіння: коли ми забагато довіряємо власним силам, то справи не вдаються, зазначив він, а коли ми довіримося Богові, то Він діятиме надзвичайним чином. У нашій парафії ніколи не виголошують жертводавців, тільки моляться, щоби їхню пожертву прийняв Господь, а не просто похвалили люди. Саме це правило допомагає у будь-якій справі. 

Парафія доволі молода (утворена 2004 року). До неї належать близько 200 родин із трьох населених пунктів: с.Крихівців Івано-Франківської міської ради, с.Загвіздя (дачні ділянки) та частини франківської вулиці Набережної. Парафія постала з благословення тодішнього правлячого єпископа Кир Софрона Мудрого. Будівництво розпочалося у червні 2007 року. Наш храм – унікальний: мармуровий жертовник і мармурова підлога, великі вітражі, дві прекрасні мозаїки на фасаді. 

Після урочистості на подвір’ї храму, де було влаштовано велику сцену, відбулися концерт і частування для всіх присутніх. Ми дякуємо Богові за прекрасну можливість бути учасниками такої прекрасної місії, як «будівництво храму». 

Прес-центр парафії КМ 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар