Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 30 січня 2012 р.

30.01.2012р. Б. / Глава УГКЦ про подвиг Героїв Крут

 

У 94-ту річницю бою під Крутами, біля храму Святого Миколи Чудотворця на Аскольдовій могилі, що в Києві, вшанували пам‘ять Героїв Крут.

 
Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, освятив хрест, як символ пам‘яті нащадків про подвиг, який звершили Герої Крут. У вшануванні пам'яті героїв та освяченні гранітного хреста взяли участь представники Уряду та різних політичних партій. 


Блаженніший Святослав, дякуючи тим, хто своїми коштами спричинився до того, щоб спорудили гранітний хрест, сказав: «Нехай для нас усіх приклад цих героїв буде закликом до того, щоб любити свою Батьківщину, дбати про неї, плекати її незалежність і бути готовими її відстоювати. Можливо, історія спорудження цього пам’ятника є теж своєрідним нагадуванням і прикладом цього, бо він повстав завдяки жертводавцям і добрій волі не державних структур, а громадян України, тобто тих, які справді пам’ятають подвиг цих юнаків». 


Духовний лідер УГКЦ, звертаючись до всіх присутніх, також нагадав про те, що цього дня група молодих студентів у своєму патріотичному пориві любові до Батьківщини віддала за неї своє життя і тим самим закарбувалася в пам’яті рідного народу як Герої Крут. 


«Я думаю, що ця подія і цей пам’ятник для нас сьогодні є особливо важливими і значущими. Адже в час, коли розмивається ідея українського патріотизму, коли національний нігілізм пронизує всі прошарки нашого суспільства, ми маємо приклад патріотизму і любові до української землі та змагання за її незалежність, котрим є подвиг цих юнаків», – сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. 



За матеріалами: Департамент інформації УГКЦ 

Джерело:  КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар