Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 19 листопада 2014 р.

19.11.2014р. Б. / Українці в Голландії помолилися за жертв Голодоморів

Перше за час незалежної України церковне відзначення Голодомору відбулося в місті Утрехт. Службу, яка 16 листопада зібрала українців з різних міст та містечок Нідерландів, а також голландців, очолив владика Борис Ґудзяк, єпарх Паризької єпархії святого Володимира Великого. На молитві був присутній посол України в Королівстві Нідерланди Олександр Горін.

«Поминання Голодомору та інших геноцидів в час напруження, насилля та іноземного вторгнення в Україну, в Західній Європі має сакральне, символічне і комунікативне значення. Трагедія збиття рейсу MH17, на борту якого переважна більшість були громадяни Нідерландів, наблизило до цієї країни як драму, так і дух пережиття українців. Плекання солідарності, єднання з Європою має бути передусім не фінансовим чи політичним, а потрібно налагоджувати духовні, культурні, особисті та громадянські зв’язки», – зазначив владика Борис.

Окрім владики Бориса слово також мали посол Горін та душпастир о. Олег Зимак (ЧНІ). Останній розповів про  акції допомоги військовим і пораненим в Україні, що їх проводять українці в країнах Бенілюксу.

За словами владики Бориса Ґудзяка великою прикрасою Літургії став спів зведених крилосів: чоловічого, що складався з представників України, Австрії та Італії і місцевого жіночого.  На Літургії також були присутні представники Асоціації «Покров»  -  мережевої організації, що об’єднує 10 католицьких громад візантійського обряду в Голландії.

Немає коментарів:

Дописати коментар