Слава Ісусу Христу! - Слава Україні! Слава Героям України!


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 8 листопада 2014 р.

08.11.2014р. Б. / Знання "Отче наш" українською мовою - солдати в зоні АТО екзаменують священиків "У"ПЦ МП


Протоієрей Захарій Керстюк, священик - "біла ворона" серед ієрархії "У"ПЦ Московського Патріархату, який доставляє в рамках місії "Милосердя без кордонів" гуманітарну допомогу в міста, звільнені в ході проведення антитерористичної операції на сході України, розповів, з якими перешкодами він зустрічається на своєму шляху, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на РЕЛІГІЯ в УКРАЇНІ.

«Хлопці, на блокпостах, в зоні АТО, нова фішка! - Пише 6 листопада священик у Фейсбуці. - Всіх "Московських попів" перевіряють на знання "Отче наш" українською мовою. Солдати, цілком серйозно підходять до цього питання. Якщо не розкажеш, не пропускають, змушують вивчити, прямо на посту, і тільки потім пропускають. Командир роти дуже здивувався, коли я з першого разу йому розповів "Отче наш". Каже, що нарешті зустрів справжнього, українського "Московського попа" - патріота України. На підтвердження сказаної ним фрази ми забезпечили хлопців на даному блокпосту новими теплими чобітьми, термобілизною, носками, пуховиками, і продовольством. Це їх взагалі "вбило"! Продовжуємо ламати стереотипи про погану "Московську церкву"!» Слід зазначити, що дана подія збіглася із заходами, приуроченими до Дня української писемності та мови, який відзначається 9 листопада. З початку цього тижня в містах та районах Донецької області проводяться заходи, спрямовані на популяризацію української культури - конкурси знавців української мови, зустрічі з письменниками, вченими-мовознавцями, виставки в бібліотеках, науково-практичні конференції, круглі столи, культурно-мистецькі фестивалі та т.д. 

Нагадаємо, що богослужіння українською мовою санкціоновані Священним Синодом "У"ПЦ (МП) ще в минулому столітті, однак на практиці не вітаються в Київській митрополії, отримавши поширення в основному в західних єпархіях України. Так, більше 25% парафій Волинської єпархії "У"ПЦ (МП) ведуть богослужіння українською або на змішаних мовах.

Джерело:    КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар